Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenye alagút 1

Gesztenye alagút Hozzávalók: 3 dl tej 3 evőkanál búzadara 3 evőkanál narancslekvár – sárgabarackkal is kiváló )- 2 evőkanál cukor 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg vaj / margarin 5 dkg porcukor 2 evőkanál kakaó kevés rum – elhagyható 1 cs. vaníliás cukor máz: torta-bevovó Elkészítése: Tejbedarát főzünk 3 dl tejből és 3 evőkanál búzadarából. Ízesítjük […] Tovább

Gyors (francia) édesség

Gyors (francia) édesség HOZZÁVALÓK: 1 púpos evőkanál búzadara 2 dl tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 tojás 1 dl tejföl 5 dkg mazsola 1 alma vagy körte ELKÉSZÍTÉSE: Összekeverünk habverővel egy púpos evőkanál búzadarát egy pohár (2 dl) tejjel, 10 dkg cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, 3 egész tojással, egy dl tejföllel […] Tovább

Kókuszos csokis tejbegríz

Kókuszos csokis tejbegríz Hozzávalók: 0,5 l tej 4 evőkanál búzadara 2 evőkanál barna cukor 1/2 evőkanál kakaópor 1 evőkanál kókuszreszelék 2 teáskanál vaj Elkészítése: A vajat megolvasztjuk és kicsit megpirítjuk benne a búzadarát és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a tejet, a barna cukrot és a kakaóport, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Mi melegen és hidegen […] Tovább

Darapuding meggyöntettel

Darapuding meggyöntettel Hozzávalók: 5 evőkanál búzadara 6 evőkanál magozott meggy (befőtt) 4 dl tej 3 evőkanál cukor 1 evőkanál étkezési keményítő 1,2 dl tojáslikőr 3 dkg darált mandula 2 dkg szálas mandula 1 citrom reszelt héja Elkészítése: A meggybefőttet a levével együtt összeturmixoljuk, 1 evőkanál cukorral felmelegítjük. A keményítőt kevés vízben elkeverjük a meggylébe öntjük […] Tovább

Gesztenyealagút 1

Gesztenye alagút Hozzávalók: 3 dl tej 3 evőkanál búzadara 3 evőkanál narancslekvár – sárgabarackkal is kiváló 2 evőkanál cukor 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg vaj / margarin 5 dkg porcukor 2 evőkanál kakaó kevés rum – elhagyható 1 cs. vaníliás cukor máz: torta-bevovó Elkészítése: Tejbedarát főzünk 3 dltejből és 3 evőkanál búzadarából. Ízesítjük vaníliás cukorral, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!