Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bodzás grízpuding vörösáfonya öntettel

Bodzás grízpuding vörösáfonya öntettel Hozzávalók (4 kis adag) 3 dl tej 3 dl tejszín (30%) 3 dkg cukor pici só 3,5 dkg búzadara 5 evőkanál bodaszörp 2 lap zselatin tetejére: vörösáfonya dzsem Elkészítése: A tejet, tejszínt, cukrot, sót forráspontig melegítjük. Ekkor belekeverjük a búzadarát és a bodzaszörpöt, néhány percig keverjük, amíg a dara kissé megdagad. […] Tovább

Bodzavirág-szirup

Bodzavirág-szirup Hozzávalók: 2, 5 liter víz 1 narancs lé 1 citrom lé 25 dkg megtisztított, összevágott bodzavirág 1 kg cukor 4 dkg aszkorbinsav (citrompótló) Elkészítése: Összekeverünk 2,5 liter vízzel 1 narancs és 1 citrom levét, hozzáadunk 25 dkg megtisztított, összevágott bodzavirágot. Az edényt lefedjük egy vászonanyaggal, és 2 napra hűvös helyre állítjuk. Finom szitán átszűrjük, […] Tovább

Almás bodzalekvár

Almás bodzalekvár Hozzávalók: 50 dkg fekete bodzabogyó (Sambucus nigra) 60 dkg savanyú nyári alma 20-25 dkg cukor 1 teáskanál citromsav kb. 6 dl víz Elkészítése: A leszedett bodzát még a tányérjával együtt megmosom, majd a fekete bodzaszemeket egy lábasba szedem. Azok a jó szemek, amelyek feketék és könnyen lepattannak. 1 dl vizet öntök alá. Az […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!