Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Birsalmasajt brandys mákhabbal

Birsalmasajt brandys mákhabbal Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg darált mák 3 evőkanál méz 3 cl brandy 1 rúd fahéj 2,5 dl tej 6 tojásfehérje 30 dkg birsalmasajt 4 teáskanál Dr. Oetker tortadara (barna) a díszítéshez menta Elkészítése: A darált mákot a mézzel, a brandyvel és az egész fahéjjal a tejbe szórjuk, felforraljuk. Addig főzzük, amíg […] Tovább

Birsalma ecetben 1914

Birsalma ecetben Hozzávalók: 2 kg birsalma kis egész fahéj szegfűszeg 1,25 kg cukor 2 liter víz 2,5 dl ecet Elkészítése: Két kg birsalmát megmosva, mindegyiket 4 szeletre vágjuk, magházát kiszedjük, mindegyikbe egy kis egész fahéjat és egy szegfűszeget szurkálunk. 1,1/4 kg cukor 2 liter víz, 2,1/2 dl jó ecetet együtt sűrűre főzünk, a birsalmát beletesszük, […] Tovább

Citromfüves birsalmaleves

Citromfüves birsalmaleves Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál vaj vagy ghí (tisztított vaj) 2 evőkanál nyírfacukor 2-3 birsalma, megtisztítva, magháza kivágva és húsa kockákra vágva 8 dl víz 1 csipet só 2 kiskanál reszelt gyömbér 2 evőkanál natúr joghurt vagy szójajoghurt 1,5 dl zabtejszín 1 csokor friss citromfű Elkészítése: A vajon a […] Tovább

Birsalmasajt

A birsalma az őszi időszak egyik legértékesebb termése, hiszen bőven tartalmaz C-vitamint, és emésztőrendszerünk, közvetve pedig immunrendszer működését is támogatja. Természetes pektinekben gazdag, mely szabályozza a vércukor- és koleszterinszintjét, illetve bélgyulladás esetén is hatásos. Ezen kívül kiváló A-, B1-, B2-, B3- és E-vitamin-forrás, és gazdag ásványi anyagokban (réz, vas, kálium, foszfor) is. A B-vitaminok a […] Tovább

Birsalma zselé 1914

Birsalma zselé Hozzávalók: birsalmák annyi víz, hogy a birsalmákat jól ellepje 1 liter léhez 40 dkg cukor Elkészítése: Egész birsalmákat 4-5 részre vágva főzünk 2-3 óra hosszat, annyi vízzel, hogy a birsalmát jól ellepje. Lehet azonban zselé a birsalmasajt főzésétől megmaradt magházak és héjakból is főzni. Akkor a vizet sem öntjük ki, hanem ugyan abban […] Tovább

Birsalma „sajt”

Birsalma „sajt” A birsalmából rendkívül ízletes csemege készíthető, mely megédesítheti a szürke őszi és téli napokat. Hozzávalók: érett birsalmák minden kg tört gyümölcshöz 80 dkg cukor dió mandula mogyoró mazsola ELKÉSZÍTÉSE: Az érett birsalmákat alaposan meg kell mosni, héjukról el kell távolítani a szürkés bevonatot. Ezek után negyedeljük és távolítsuk el a magházat. A “kukacos” […] Tovább

Birsalmasajt 1914

Birsalmasajt Hozzávalók: birsalmák 1 liter péphez 40 dkg cukor Elkészítése: A birsalmát tisztára törölve apróbbakat egészben, nagyobbakat 2-3 részbe vágva hideg vízzel feltesszük, és puhára főzzük. Kiszedve, a héjakat ezüstkanállal lehozva, szitán áttörjük. Kg-ra – kg-t veszünk a cukorból; lehet a cukrot nagyon sűrűre kevés vízzel befőzni és azután az áttört birsalmával óvatos és folytonos […] Tovább

Birsalmás tiramisu

Birsalmás tiramisu Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg szoba-hőmérsékletű mascarpone 1 tojás, szétválasztva 2 evőkanál porcukor 16 darab babapiskóta 2 nagy birsalma 10 dkg cukor fél citrom leve és héja vaníliarúd kikapart magja Elkészítése: A birsalmát felkockázzuk (héjával, csumájával együtt), és puhára főzzük. A főzővízhez a 10 dkg cukrot, a vaníliát és a citrom levét, illetve […] Tovább

Birsalmaleves

Birsalmaleves Hozzávalók: ½ kg birsalma 1 ½ liter víz 15 dkg cukor kevés só 1 darabka citromhéj vagy fahéj 2 dkg vaj 1 dl tejföl 1 evőkanál liszt maradék tojásfehérje kevés kristálycukor forró tej vagy víz Elkészítése: Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kg birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 dkg cukrot meg kevés […] Tovább

Birsalmaleves brióssal és olívaolajjal

Birsalmaleves brióssal és olívaolajjal „Hámozz meg annyi birsalmát, hány személyre főzni akarsz; metéld vékony szeletekre, tölts minden két almára három pohár bort ’s ugyan annyi vizet, s főzd addig míg a’ birsalma jó puha lesz; ezután szűrd keresztül szitán, adj hozzá törött fahéjat és czukrot, habarj bele két vagy három tojásszéket, ’s tálald ki koczkáson […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!