Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Eper dzsem

dkg DIA EPER DZSEM g Ch/100g g Ch Elkészítése: 12,23 122,3 dkg Eper (tisztítva, csumázva) 7 85,61 Az alaposan megmosott, lecsumázott (csak ép) epreket negyedelem, majd bot turmixszal durván pépesítem. Az epret, az édesítőt és a dzsemfixet állandó ke- verés mellett felforalom folyamatos keverés és zubogtatás mellett 3 percig for-ralom. Az előkészített üvegeket azonnal peremig […] Tovább

Ananász hó

Ananász hó Hozzávalók: 1 evőkanál ízesítés nélküli zselatin 4 evőkanál hidegvíz 2,5 dl zúzott ananász, leszűrve 1,25 dl ananász szirup 1,25 dl ananász lé 2 evőkanál citrom lé 2 tojásfehérje 4 evőkanál kristálycukor Elkészítése: Hideg vízben megáztatjuk a zselatint. Egy edénybe tesszük az összezúzott ananásszal együtt, ráöntjük a szirupot, a levét és egyet forraljuk. Levesszük […] Tovább

Mozart golyók 3

Mozart golyók Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé, vagy 2 ek kakaópor, 1 ek baracklekvár, 2 ek rum, 1 tojásfehérje, kristálycukor vagy csokoládé dara, meggybefőtt vagy rumos meggy mignonpapír Elkészítése: A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk. (én gyúrni szoktam) Vizes […] Tovább

Szivárványos-barackos rizs

Szivárványos-barackos rizs Hozzávalók: 20 dkg rizs, 6 dl tej, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kókuszreszelék, 30 dkg barackbefőtt. Krém: 1 liter tej, 10 dkg cukor, 1 csomag csokoládés pudingpor, 1 csomag puncs pudingpor. elkészítése: A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük és 3 dl vízben, amibe egy pici sót teszünk, lefedve feltesszük főni. A […] Tovább

Hab-kása 1914

Hab-kása Hozzávalók: 2 tojásfehérje 10 dkg cukor 3 nagy evőkanál barackbefőtt kevés citromlé legalább 4-5 tojásfehérje vaj Elkészítése: Ennél is értékesíthetjük a tojásfehérjét, ha összegyűlt egy néhány. Két fehérjét elkeverünk nagyon habosra 10 dkg cukor, 3 nagy evőkanál barackbefőtt és egy kevés citromlével, a többit legalább 4-5 fehérjét kemény habbá verve, hozzátesszük, és jól elvegyítjük. […] Tovább

Befőttekről 1914

Befőttekről A gőzben eltett gyümölcsök körülbelül mind egyformán készülnek. Fődolog, hogy a gyümölcs egészséges, friss és ne túl éretlen, de túlságos érett se legyen, – továbbá az üvegbe kerülésig annak tiszta kezelése. Ha a gyümölcsöt kissé kénezni akarjuk, nem mossuk meg előbb, hanem azután. 1-2 vízben és szitára rakva jól le hagyunk róla csepegni minden […] Tovább

Zöld mandula cukorban 1914

Zöld mandula cukorban Hozzávalók: gyenge. hamvaszöld mandula kis szódabikarbonát gyenge ecetes víz 1 kg mandulához ¾ kg cukor Elkészítése: Ez úgyszólván az első gyümölcs mit tavasszal befőzünk. A gyenge. hamvaszöld mandulát beletesszük egy lábos forró vízbe, melybe előbb egy kis szódabikarbonát oldottunk fel és abban addig főzzük, míg a külső hamvas héját ledörzsölhetjük. Akkor leszűrjük […] Tovább

Vegyes befőtt 1914

Vegyes befőtt Hozzávalók: 1 kg meggy 1 kg fekete cseresznye ¾  kg törött cukor ½ kg szamóca ½ kg málna ½ kg ribizli még ½  kg törött cukor Elkészítése:                   Meggyet és fekete cseresznyét 1-1 kg-t kimagozva cseréplábosban kissé főzzünk, előbb cukor nélkül, azután ha a leve már befőtt, hozzáteszünk 3/4 kg törött cukrot és ezzel […] Tovább

Nagydobosi sütőtökbefőtt

Nagydobosi sütőtökbefőtt Hozzávalók: sütőtök literenként 3 evőkanál cukor csipetnyi só fél mokkáskanál citromsav vagy evőkanálnyi citromlé víz csipetnyi nátrium-benzoát kevés szegfűszeg vagy alma Elkészítése: A sütőtököt meghámozzuk, kimagvaljuk, a húsát diónyi kockákra vágjuk és literenként 3 evőkanál cukorral, csipetnyi sóval, fél mokkáskanál citromsavval, vagy evőkanálnyi citromlével, ízesített vízben megfőzzük. Tisztára mosott befőttes üvegekbe töltjük és […] Tovább

Sárga-, vagy görögdinnye cukorban 1914

Sárga-, vagy görögdinnye cukorban Hozzávalók: vastag héjú hámozott dinnyék gyenge ecetes 1 kg dinnyéhez 1 kg cukor vékony citromszeletek vagy kis vanília Elkészítése: Vastag héjú hámozott dinnyékből egyforma darabokat vágva azt gyenge ecetes vízben 1/4 órán át állni hagyjuk. Kiszedve onnan, egy-kétszer felforraljuk, és szitára rakjuk. Továbbá úgy járunk el, mint bármely más cukorgyümölcsnél, kg-ra […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!