Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Őszibarackkehely

Őszibarackkehely HOZZÁVALÓK: 1 kg magvaváló őszibarack 6 tojás 5 dl tej 15 dkg kristálycukor fél rúd vanília 4 dkg finomliszt 25 dkg babapiskóta rum A díszítéshez: 1 db őszibarack ízlés szerint tejszínhab ELKÉSZÍTÉSE: A tejet a feldarabolt vaníliával felforraljuk. A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és beszórjuk a fél barackokat 5 dkg cukorral. A tojások sárgáját […] Tovább

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo (olasz)

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo (olasz) Az olasz semifreddo állaga a parfééhoz hasonló, de annál jóval könnyebb, mivel nem tejszínnel, hanem tojáshabbal készül.  Sokszor az „alapot” piskótával, ostyával, gyümölccsel egészítik ki. Hozzávalók 10-12 szelethez: 20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os) 4 tojás 10 dkg felezett dió 3,5 dl tej 10 dkg aszalt sárgabarack 5 dkg cukor csipet só […] Tovább

Sárgabarackos túróparfé

Sárgabarackos túróparfé Hozzávalók (8 személyre): 2 dl tejszín 25 dkg tehéntúró 25 dkg sárgabarack 2 dl kefir 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár ízlés szerint kevés porcukor (vagy mesterséges édesítő) csipetnyi só. Elkészítése: A tehéntúrót villával simára törjük, majd hozzákeverjük a kefirt, a lekvárt és a sót, csak ezután édesítjük meg kissé. Pikánsnak szabad lennie, nehogy túl édes […] Tovább

Kecskeméti barackfagylalt

Kecskeméti barackfagylalt Hozzávalók: 3 dl tej, 2 dl tejszín, 4 tojássárga, 15 dkg porcukor, 15 dkg sárgabaracklekvár, 0.5 dl barackpálinka, 5 dkg hámozott, darált mandula, csipetnyi só Elkészítése: A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a felforralt tejet apránként hozzákeverve, kis lángon besűrítjük. Ha már nem forró, belekeverjük a sárgabaracklekvárt és a darált mandulát. Az […] Tovább

Sárgabaracklekvár Ch

Sárgabarackíz – hozzáadott cukor nélkül Hozzávalók: barack 55 ml Polisweet minden kilogramm barackra üvegenként csipetnyi (szalicil) tartósítószer Elkészítése: A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az […] Tovább

DIA SÁRGABARACKÍZ

dkg DIA SÁRGABARACKÍZ g Ch/100g g Ch Elkészítése: 10,00 100 dkg Sárgabarack, kimagvalt 10,20 102,00 A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az édesítőszert, és még […] Tovább

IVÁN MUFFINJA

dkg IVÁN MUFFINJA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,20 2 db tojás 0,30 0,36 (Robotgéppel) keverd habosra a tojásokat, a szobahőmérsékletű, puha vajat a cukorral, meg a kakaóporral. Dolgozd bele a lekvárt, a sütőporral elvegyített lisztet, és öntsd hozzá a tejet. A csokoládét törd bele, és keverd el a tésztát. A muffinformákat töltsd meg a […] Tovább

DIA FAHÉJAS KUGLÓF

dkg DIA FAHÉJAS KUGLÓF g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,20 2 db tojás 0,30 0,36 A vajat cukorral, vanílincukorral, tojásokkal, rummal, és a fahéjjal elkeverjük. Óvatosan hozzáadjuk sütőporral elkevert lisztet. A mazsolát  és a mandulát is hozzáadjuk,  a tésztát egy kivajazott formába öntjük. A sütés után hagyjuk a kuglófot hagyjuk kihűlni. A vaníliás cukorral megszórva […] Tovább

DIA DUPLA SÁRGABARACKOS KUGLÓF

dkg DIA DUPLA SÁRGABARACKOS KUGLÓF g Ch/100g g Ch Elkészítése: 2,50 25 dkg natúr krémsajt 3,75 9,38 A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Elek-tromos kézi keverővel habosra keverjük a krémsajtot, a margarint és az édesí-tőt. (Fontos, hogy a sajt és a vaj szobahő-mérsékletű legyen.) Hozzáadjuk a re-szelt citromhéjat és a sót. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a masszát […] Tovább

DIA ANGOL GYÜMÖLCSKENYÉR

dkg DIA ANGOL GYÜMÖLCSKENYÉR g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,80 3 db tojás 0,30 0,54 A vajat a cukorral, vanilincukorral, tojásokkal, rummal, sóval, liszttel, a sütőporral és a tejjel jó alaposan elkeverjük. A tésztáva óvatosan belekeverjük a mazsolát és az apróra vágott szárított sárgabarackot. Kivajazott formába öntjük és kisütjük. 1,25 12,5 dkg vaj 0,50 0,63 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!