Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Limoncellós tiramisu

Limoncellós tiramisu A klasszikus olasz édesség frissítő hatású változata. Hozzávalók: 50 dkg mascarpone 2 dl keményre felvert habtejszín 3 citrom leve és reszelt héja 1,5 dl limoncello likőr 1 dl víz 10-15 dkg porcukor babapiskóta Elkészítés: Reszeld le a citromok héját, levüket pedig facsard ki. Forrald össze a vizet, a likőrt és 2 evőkanál cukrot. […] Tovább

Málnás csoda

Málnás csoda Hozzávalók: 4 dl tejföl porcukor vaníliás cukor reszelt citromhéj 4 dl tejszín babapiskóta málna (vagy erdei gyümölcs mix), Elkészítése: 4 dltejfölt kikeversz porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Hozzáadsz 4 dltejszínt, és addig kevered, amíg kissé keményebb masszát kapsz. Egy edénybe lerakod rétegesen ezt a tejfölös-tejszínes masszát, babapiskótát, és málnát (vagy erdei gyümölcs mixet), […] Tovább

Rumfelfújt

Rumfelfújt HOZZÁVALÓK: 5 dkg margarin 5 dkg liszt 2,5 dl tej 4 dkg cukor egy kupica rum 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás 3 dkg vaj babapiskóta (10 darab babapiskóta és két kupica rum kell hozzá) vaníliás porcukor vagy puncsmártás ELKÉSZÍTÉSE: Öt dkg margarinból, öt dkg liszttel, 2,5 dl tejjel besamellt főzünk. A tűzről levéve, […] Tovább

Rumos golyó 1

Rumos golyó Hozzávalók: 25 dkg cukor 50 dkg piskóta (vagy baba vagy, tortalapból) 10 ek rum vagy 2 kis üveg rumaroma 10-12 ek málnalekvár vagy más lekvár 15 dkg vaj 7,5 dkg kakaó 20 dkg darált mandula vagy mogyoró vagy dió 15 dkg csoki reszelék, csoki dara Elkészítése: A cukorból és 125 ml vízből szirupot […] Tovább

Töltött őszibarack

Töltött őszibarack HOZZÁVALÓK: 4 nagy őszibarack 1 citromtabletta 1 mokkáskanál rum 10 dkg darált dió 10 dkg vaj 1 tojás 2 dl tejszínből vert, édes hab kevés málnaszörp babapiskóta ELKÉSZÍTÉSE: 4 nagy őszibarackot meghámozunk, félbevágunk, és kimagvalunk. 10 percig egy citromtablettával ízesített vízben áztatjuk, nehogy megbarnuljon, majd magházukkal felfelé tálra, Vagy üvegtányérkákra fektetjük. A magházba […] Tovább

Málnás-vaníliás trüffel

Málnás-vaníliás trüffel Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta rum 4 evőkanál erdei gyümölcs lekvár 2 csomag hidegen kikeverhető vanília krémpor a hozzá szükséges tej      (kb.: 3-4 dl) 30 dkg friss málna szeletelt mandula Elkészítése: A babapiskóta egy részét tedd egy mély, öblös üvegtálba, öntözd meg néhány evőkanál rummal és kend meg lekvárral. A vanília krémport az előírás […] Tovább

Diós guba vaníliapudinggal Ch

Diós guba vaníliapudinggal Hozzávalók: vaj                                                                                                         0         0         g Ch 4 db      kifli,                                                                                      25     100         g Ch 4 dl      tej,                                                                                         5,3     21,2        g Ch 1,4      g sweettab édesítőszer                                                         85     1,19         g Ch 2 ml      (2 kupak) vanília esszencia                           […] Tovább

Vaníliás málna

Vaníliás málna Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 3 dl tej, 5 cl rum. A krémhez: 50 dkg málna, 2 tojás, 1 evőkanál liszt 1 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dltej. Elkészítése: A babapiskótákat egyenként megmártjuk rummal ízesített tejben, és kibélelünk vele egy jókora üvegtálat. A rumos piskótára hintjük a málnát, majd az egészet leöntjük […] Tovább

Málnás-csokis zucotto

Málnás-csokis zucotto Hozzávalók:  8 személyre 1 kész piskótalap 2-2-2 cl maraschino, narancslikőr és rum 10 dkg bevonó csokoládé 30 dkg tejszín 7,5 dkg málna vagy több 2,5 dkg kandírozott gyümölcs 5 dkg babapiskóta Elkészítése: Fóliát simítunk egy tálba, majd kibéleljük a piskóta kétharmad részével, végül meglocsoljuk az alkohollal. Felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt felverjük a […] Tovább

Puncspuding (meleg édesség)

Puncspuding meleg édesség HOZZÁVALÓK: 1 kis doboz babapiskóta vaj 3-4 evőkanál rum 4 tojás 15 dkg porcukor 1 evőkanál vaníliás cukor ½ liter tej puncsmártás ELKÉSZÍTÉSE: Összetörünk hüvelyknyi diarabokra egy kis doboz babapiskótát, és kivajazott tűzálló tálba rakjuk. Megönözzük 3-4 evőkanál rummal. Simára keverünk négy tojássárgát 15 dkg porcukorral, egy evőkanál vaníliás cukorral ízesítjük, és […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!