Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Lala desszert Ch

Lala desszert        Ch Hozzávalók: 12,5 dkg babapiskóta                     93,6   g Ch 10 dkg vörös áfonya                       11,0    g Ch (rumaroma) 14,5 dkg csokoládés tortakrém    32,5   g Ch  (Dr.Oetker) 6,8 dkg vaníliakrém                       13,4   g Ch  (Dr.Oetker) 5,5 dkg darált keksz                       42,8   g Ch 4+3+1 dl tej                                      36,8   g Ch (felvert tejszín) 13,52 dkg kész                                       230,1 g Ch   17 g […] Tovább

Őszibarackkehely

Őszibarackkehely HOZZÁVALÓK: 1 kg magvaváló őszibarack 6 tojás 5 dl tej 15 dkg kristálycukor fél rúd vanília 4 dkg finomliszt 25 dkg babapiskóta rum A díszítéshez: 1 db őszibarack ízlés szerint tejszínhab ELKÉSZÍTÉSE: A tejet a feldarabolt vaníliával felforraljuk. A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és beszórjuk a fél barackokat 5 dkg cukorral. A tojások sárgáját […] Tovább

Gesztenyebomba 3

Gesztenyebomba Hozzávalók: 2 csomag gesztenyemassza 10 dkg vaj 1/2 dl rum 1/2 dl víz 1/2 csomag zselatin 2 pohár tejszín 2 csomag vanília cukor porcukor babapiskóta Elkészítése: A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük, és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az […] Tovább

Gesztenyebomba 2

Gesztenyebomba Hozzávalók: 2 csomag gesztenyemassza 10 dkg vaj 1/2 dl rum 1/2 dl víz 1/2 csomag zselatin 2 pohár tejszín 2 csomag vanília cukor porcukor babapiskóta csokiöntet Elkészítése: A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy […] Tovább

Gesztenyebomba 1

Gesztenyebomba drága-gyors és finom Hozzávalók: 2 doboz/zacskó babapiskóta, 3×20-25 dkg gesztenyemassza, 1 OKÉ tejszín (320 ml), tej, kicsi rum/aroma, kakaó, cukor, margarin csokiöntet Elkészítése: A piskótát darabonként kicsit beáztatom a rumos tejbe és leteszem egy kb. 25 cm átmérőjű és 15-20 cm magas tálba. Ugyanígy kibélelem az oldalát. Erre jön a tejszínnel simán elkevert gesztenyemassza […] Tovább

Bécsi gesztenyerózsák

Bécsi gesztenyerózsák Hozzávalók: 30 dkg gesztenyemassza, 10 dkg túró 8 dkg porcukor ½ dl fehér rum, 2,5 dkg kakaópor 4 db mogyorós csók 4 db babapiskóta kandírozott cseresznye Elkészítése: Egy mély tálba tegyük a gesztenyemasszát a kakaóport (szitálva), a cukrot, és jöhet a túró és a rum. Az egészet keverjük habosra. Morzsoljuk szét a mogyorós […] Tovább

Citromos babapiskóta

Citromos babapiskóta Hozzávalók: 0,5 l tejföl 4 evőkanál cukor 1,5 citrom leve 2 citrom reszelt héja 2 csomag tejszínhabpótló por kb 2 csomag babapiskóta tej Elkészítése: 0,5 l tejfölbe keverjünk 4 evőkanál cukrot, 1,5 citrom levét, 2 citrom reszelt héját. 2 csomag tejszínhabpótló port leírása alapján készítsük el, majd habverővel keverjük a tejfölhöz. Szögletes jénai […] Tovább

Citromos varázs

Citromos varázs Hozzávalók: 1 l tejföl porcukor citrom héja és leve 1 l tejszín 2 csomag babapiskóta eperszeletek Elkészítése: Tejfölbe kell porcukrot tenni, citrom héját és levét, ezt felvert tejszínnel összekeverni. Én jó nagy tálba (4 l-es) rétegezem ezt a krémet két csomag babapiskótával (összetördelve), majd a tetejét körkörösen eperszeletekkel rakom ki. Kicsit áll a […] Tovább

Csokiszalámi

Csokiszalámi Hozzávalók: 2 dl víz 25 dkg porcukor 2 evőkanál keserű kakaópor 25 dkg margarin 5 dkg dió, 5 dkg mazsola fél dl rum 25 dkg apróra tört babapiskóta Elkészítése: Tedd egy lábosba a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mazsolát és a vizet. Főzd addig, amíg a cukor és a vaj felolvad, majd hagyd […] Tovább

Csokoládé bomba 1

Csokoládé bomba HOZZÁVALÓK: 15 dkg vaj vagy margarin 15 dkg porcukor 2 tojás 3 evőkanál kakaó babapiskóták 2 dl édes tejszínhab ELKÉSZÍTÉSE: Habosra keverünk 15 dkg vajat vagy margarint 15 dkg porcukorral meg három tojássárgájával, hozzáadunk három evőkanál kakaót, és tovább keverjük. Végül óvatosan – nehogy összetörjön – közékeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!