Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fehérbab pástétom

Fehérbab pástétom Hozzávalók: 4 személyre: 3 konzerv fehérbab kakukkfű só frissen őrölt bors ételízesítő ízlés szerint olívaolaj Elkészítése: Végy három konzerv fehérbabot. Öntsd bele a tartalmát egy serpenyőbe, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel és ételízesítővel, majd főzd addig, amíg el nem párolog teljesen a bab leve. Ha a bab teljesen megfőtt, akkor hagyd kicsit kihűlni, majd […] Tovább

Hegyaljai tarkabableves

Hegyaljai tarkabableves Hozzávalók: 20 dkg tarkabab, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt kolbász, 1,2 l csontlé (leveskockából), 1 ek cukor, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek olaj, 2 babérlevél, 1 ek ecet, só Elkészítése: Az előző nap beáztatott babot sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltesszük főni. […] Tovább

Szárazbab leves 1914

Szárazbab leves Hozzávalók: ¼ liter fehérbab sósvíz 1 evőkanál borecet 1 evőkanál tejföl vékony rántás: kis vaj, vagy zsír 1 evőkanál liszt kevés pirospaprika kis vöröshagyma apró csipetke 1 tojás liszt, annyi, hogy kemény tésztát kapjunk Elkészítése: Böjti levesnek nagyon alkalmas. Veszünk egy negyed liter jófajta fehérbabot, sósvízben puhára megfőzzük, Egy merőkanálnyit az egész szemekből […] Tovább

Áttört, sűrű püréleves lencséből, vagy más száraz főzelékekből

Áttört, sűrű püréleves lencséből, vagy más száraz főzelékekből Hozzávalók: 20 dkg száraz főzelék, 30 dkg csont, 3 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, só, 2 evőkanálnyi tejszín, 1 tojás. Elkészítése: 20 dkg száraz főzeléket, mely lehet bab, borsó, lencse, egy kis vízzel és csonttal puhára főzzük majd szitán áttörjük, 3 dkg vajból, 2 […] Tovább

Száraz főzelékből készült levesek

Száraz főzelékből készült levesek Hozzávalók: 20 dkg bab vagy lencse, 25 dkg csont vagy füstölt hús, 3 dkg liszt, étolaj, 6 dkg vöröshagyma, egy kávéskanálnyi paprika, só. Elkészítése: Bab-, borsó-, lencseleveseknél a főzeléket megtisztítjuk. Lehetőleg előre beáztatjuk 20 dkg babot, lencsét, borsót ½ liter vízben felteszünk főni. Ha füstölt hússal, csonttal akarjuk ízesebbé tenni, úgy […] Tovább

Alfalusi paszulyleves

Alfalusi paszulyleves Hozzávalók: 25 dkg tarka paszuly, 50 dkg füstölt disznóhús, 1 fej saláta vagy madársaláta, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, zöldkapor, pirospaprika Elkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük. Közben a madársalátát vagy fejessalátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöldkaporral együtt a levesbe […] Tovább

Nagyon magyaros babgulyás (5)

Nagyon magyaros babgulyás Hozzávalók:  (6 nagy adag): 50 dkg bab 20 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt kolbász 60 dkg füstölt csülök, alsó rész 50 dkg marhacomb 30-40 dkg paradicsom 25-30 dkg vöröshagyma 10-15 dkg répa 10-15 petrezselyemgyökér 1 db nagyobb krumpli 8-10 gerezd fokhagyma 2 zöldpaprika kicsumázva 2 erőleves kocka vagy saját húsleves (elhagyható) […] Tovább

Babos korhelyleves

Babos korhelyleves Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta 1 db csülök 10 dkg vöröshagyma 3 dkg édes-nemes fűszerpaprika 4 dkg liszt 1 doboz vörösbab 2 gerezd fokhagyma 1 pár debreceni kolbász 5 dkg kolozsvári szalonna 1 doboz tejföl Elkészítése: A füstölt csülköt alapos leöblítés után megfőzzük. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, majd a csülök levében […] Tovább

Felvidéki babos derelyeleves (Palócföld)

Felvidéki babos derelyeleves Hozzávalók: 10 dkg tarkabab, 20 dkg húsos derelye, 10 dkg csiperkegomba, 3 pár virsli, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, fél dl étolaj, 1 evőkanál liszt, 1,5 liter húsleves (kockából), só, tárkonylevél. Elkészítése: Az előző nap beáztatott tarkababot megmossuk, majd feltesszük főni a húslevesben. A finomra vágott vöröshagymát […] Tovább

Bableves, malac körmével

Bableves malac körmével Hozzávalók: ½ kg bab só zöldség ½ kg malacköröm (esetleg füle, farka) vagy kolbász vöröshagyma paprikás rántás pici liszt csipetke tejföl Elkészítése: Fél kg babot sós, zöldséges vízben félig megfőzünk. Ekkor hozzáteszünk fél kg malackörmöt (esetleg fülét, farkát), és tovább főzzük, míg teljesen megpuhul. Reszelt vöröshagymával paprikás rántást készítünk – saját ízlés […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!