Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Meleg, rakott alma

Meleg, rakott alma HOZZÁVALÓK: 4 szép nagy nyári alma 1 darabka citromhéj 1 darabka fahéj pár szem szegfűszeg 1 evőkanál cukor vaj vagy margarin 4 tojás 10 dkg cukor 10 dkg darált dió vaníliás porcukor ELKÉSZÍTÉSE: Meghámozunk, kimagvazunk, cikkekre vágunk négy szép nagy nyári almát, és leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Adunk hozzá egy darabka […] Tovább

Szabolcsi töltött alma

Szabolcsi töltött alma Hozzávalók: 1,5 kg alma 80 dkg vaníliakrém 5 g zselatin 1 g ételfesték (piros) 10 dkg mandula 10 db piskótakorong (kész) 5 dkg csoki bevonó 10 db marcipán (zöld levélnek) 15 dkg citrom 50 dkg tejszínhab Elkészítése: Az almát megtisztítjuk, közepét óvatosan kifúrjuk úgy, hogy az alma alakja megmaradjon. Citromos vízben megpároljuk, […] Tovább

Töltött sült alma

Töltött sült alma Hozzávalók: 2 savanykás alma 1 citrom leve 1 evőkanál vagdalt pisztácia 1 evőkanál vagdalt fenyőmag 5 dkg marcipánmassza 1 tojássárgája 1-2 evőkanál tejszín 2 evőkanál rumban áztatott mazsola 1 evőkanál vaj 75 ml fehérbor 75 ml marsala (olasz bor) 1,5 evőkanál narancslikőr a díszítéshez citromfű. Elkészítése: Vágjuk félbe az almát, vágjuk ki […] Tovább

Tufahija arab Ch

Tufahija Ch Arab jellegű vonásokat magán hordozó édesség, annak természetesen minden előnyével és hátrányával együtt. Előnye a könnyű készíthetőség és az egzotikus édes íz, hátránya a jelentős cukor- és energiatartalom. Hozzávalók 6 db      alma kristálycukor vaníliás      cukor tejszínhab őrölt      dió víz Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, magházszedővel kiszedjük a magházat (az alma egészben […] Tovább

Almapuding 2

Almapuding Hozzávalók: 25 dkg fehér kenyér 6 db zöldalma 8 dkg porcukor 1 kk. őrölt fahéj 1 db citrom 3 db (M méretű) tojás ½ liter tej 5 dkg vaj 5 dkg zsemlemorzsa a tálaláshoz Tolnai Chardonnay, száraz, minőségi fehérbor Elkészítése: A sütőben kiszárított kenyeret lereszeljük, átszitáljuk. Hozzáadjuk a hámozott, apróra vagdalt almát, porcukrot, fahéjat […] Tovább

Almapuding 1

Almapuding Hozzávalók: 7 dkg vaj 25 dkg porcukor 1 egész tojás 20 dkg liszt 1 cs sütőpor 1,5 dl tej 1 cs mazsola 2 db nagyobb szeletelt alma fahéj Elkészítése: A vajat a tojással és a porcukorral jó elkeverjük. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd a tejjel váltakozva a vajas cukorhoz adagoljuk. Végül a mazsolát […] Tovább

Rózsaszín felhők

Rózsaszín felhők Hozzávalók: 1 tasak zselatin 6 evőkanál hideg meggylé 2,5 dl (1/4 l) fehérbor 2,5 dl (1/4 l) almalé 7,5 dkg cukor 1 tasak vanillincukor 25 dkg lehűtött tejszín ELKÉSZÍTÉSE: Egy kis főzőedényben a zselatint a meggylével elkeverjük és 10 percig duzzadni hagyjuk. Folytonos keverés mellett a zselatint felmelegítjük (ne engedjük forrni!), amíg a […] Tovább

Pikáns almakrém

Pikáns almakrém Hozzávalók: 1 kg alma 2 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 1 mokkáskanál őrölt fahéj 2 dl víz 1 dl félédes fehér bor (hárslevelű vagy muskotályos fajta) 3 tojás 2 evőkanál keményítő mesterséges édesítőszer ízlés szerint ELkészítés A megpucolt és vékony szeletekre vágott almát a citromhéjjal, fahéjjal, mazsolával fedő alatt megpárolom a borral […] Tovább

Részeges almahab

Részeges almahab HOZZÁVALÓK: 75 dkg alma fél citrom leve 1,2 dl fehérbor 1 darabka citromhéj 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál rum 2 tojás 1 narancs sárga héja befőtt cseresznye vagy meggy ELKÉSZÍTÉSE: Meghámozunk, felszeletelünk 75 dkg almát, leöntjük egy fél citrom levével ízesített 1.2 dl fehérborral. Beledobunk egy darabka citromhéjat, és fedő alatt nagyon puhára […] Tovább

Almás-fahéjas tejberizs

Almás-fahéjas tejberizs Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg rizs 6 dl tej 5 evőkanál cukor 1 tasak vaníliás cukor 3 evőkanál kókuszreszelék 1 alma 1 teáskanál őrölt fahéj Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk. Elkészítése: A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!