Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Almás-fahéjas finomság

Almás-fahéjas finomság Hozzávalók: 3 db alma, 2 db egész tojás, 10 dkg porcukor, 15 dkg rétesliszt, őrölt fahéj ízlés szerint, 1/2 citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A reszelt almához keverjük a tobbi hozzávalót. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és mint a tócsit kisütjük. A kisült finomságot vaníliás porcukorral vagy lekvárral […] Tovább

Fahéjas-joghurtos alma

Fahéjas-joghurtos alma (2.70 mg koleszterin) Hozzávalók: 1 alma 1 kis doboz sovány natúrjoghurt 1 teáskanál fahéj ízlés szerint édesítőszer/cukor Elkészítése: Az almát gerezdekre vágjuk, kimagozzuk. A többi alapanyagot összekeverjük egy kis tálkában. Az almákat belemártogathatjuk, vagy rá is önthetjük a szószt. Hidegen vagy akár melegen is fogyasztható.   Tovább

Mazsolás-diós alma

Mazsolás-diós alma Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy savanykás alma 3 evőkanál mazsola 4 evőkanál vágott dió 8 evőkanál (barna) cukor 1 evőkanálvaj a formához 1,5 dl fehérbor 1,5 dl tejszín Előkészítés: Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk. Magházukat kivájjuk, húsukat kikaparjuk úgy, hogy kb. fél cm vastag peremük maradjon. Az alma húsát összeaprítjuk, és elkeverjük a […] Tovább

Almás táska

Almás táska HOZZÁVALÓK: 20 dkg liszt 7 dkg porcukor 15 dkg margarin 1 tojás egy csipet só liszt 8 kisebb alma 5 dkg dió vagy barackíz porcukor rum tojás ELKÉSZÍTÉSE: Összegyúrunk 20 dkg lisztet 7 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal, egy tojással, egy csipet sóval, és néhány óráig hideg helyen pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán vékony […] Tovább

Édes gyümölcs Ch

Édes gyümölcs Olyan édesség receptje ez, melyet alacsony energiatartalma révén ajánlhatunk fogyókúrás finomságnak is. Hozzávalók: személyenként 1 alma,      vagy esetleg körte, méz                                       vagy édesítőszer+joghurt, aprított dió                          vagy zabpehely, vanília puding                    vagy gyümölcsjoghurt Elkészítése: Az almát vagy körtét középen kivájom, előfőzöm édesítős-citromos vízben. A mézet és darabos diót összekeverem és beletöltöm a gyümölcsbe, majd a […] Tovább

Fordított almás

Fordított almás Hozzávalók: 4 tojás 26 dkg porcukor 1,5 dl olaj 1,5 dl langyos víz 26 dkg félgrízes liszt 1 sütőpor 1,5 dl olaj, kristálycukor, 16 – 20 alma, dió, tejszín vagy csoki Elkészítése: A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztben elkevert sütőport és végül a felvert habot. Egy közepes tepsibe […] Tovább

Gyors (francia) édesség

Gyors (francia) édesség HOZZÁVALÓK: 1 púpos evőkanál búzadara 2 dl tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 tojás 1 dl tejföl 5 dkg mazsola 1 alma vagy körte ELKÉSZÍTÉSE: Összekeverünk habverővel egy púpos evőkanál búzadarát egy pohár (2 dl) tejjel, 10 dkg cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, 3 egész tojással, egy dl tejföllel […] Tovább

Máglyarakás

Máglyarakás Hozzávalók: kb. 6 alma 1 mk. őrölt fahéj 15 dkg margarin 8 zsemle 1 l tej 4 tojás 30 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor baracklekvár Elkészítése: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk. A zsemlét kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk, a […] Tovább

Nagydobosi sütőtök almával

Nagydobosi sütőtök almával Hozzávalók: 1/3      rész édes sütőtök 2/3      rész alma méz      vagy tárkonyecet vagy citrommal. Elkészítése: 1/3 rész édes sütőtököt és 2/3 rész almát reszeljünk le almareszelőn. Kavarjuk össze, és tetszés szerint ízesítsük mézzel, tárkonyecettel vagy citrommal.   Tovább

Flódni pohárban

Flódni pohárban Hozzávalók: 10 dkg aszalt szilva 5 dkg darált mák 2 alma fél tk őrölt fahéj késhegynyi őrölt csillagánizs fél citrom leve 1 adag házi puding 8 dkg darált dió Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, 5 dl vizet, a citromlét és megpároljuk. Ha puha, leturmixoljuk. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!