Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Meggyes császármorzsa Ch

Meggyes császármorzsa Hozzávalók (4 személyre): 5      tojássárgája 3      evőkanál + 1 evőkanál CANDEREL édesítőpor + a szóráshoz 2,5   dl tej 15     dkg liszt 4      dkg darált mandula 3      tojásfehérje 1      üveg magozott meggybefőtt (720 ml) 2      evőkanál rum (vagy pálinka) 5      dkg vaj 2      evőkanál mandulaforgács Tipp: […] Tovább

Csokoládé bomba 3

Csokoládé bomba Hozzávalók: 1 dl zsíros      tejszín, 1,5 dl porcukor, 2 db tojás sárgája, 1,5 evőkanál rum, 27,5 dkg sötét csokoládé, 2 evőkanál vaj kicsi narancs aroma ha ízesíteni akarod vele. Elkészítése: A tejszint felmelegíted, az egész hozzávalót belekevered, hogy jól elolvadjon. Utána hűtőbe állítod, hogy jól lehűljön. Amikor dermedni kezd, spricc-zacskóba teszed és […] Tovább

Csokoládé bomba 2

Csokoládé bomba Hozzávalók: 1 dl tejszín, 1.5 dl porcukor, 2 db tojássárgája, 1.5 evőkanál rum, 27,5 dkg csokoládé, 2 evőkanál vaj, kicsi narancslé ha akarok vele ízesíteni. Elkészítése: A tejszint felmelegítem az összes hozzávalókkal, jól elkeverem. Hűtőbe teszem hogy dermedjen. Beleteszem habzsákba, és kisebb papírformákba kinyomom. Csokoládé reszelékkel díszítem a tetejét. Hűtőben vagy mélyhűtőben tarolandó! […] Tovább

Csokoládés golyók

Csokoládés golyók Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé 10 dkg szárított sárgabarack 10 dkg kimagozott szárított szilva (füge) 10 dkg cukrozott szárított alma v. körte 12 dkg dió csöpp likőr Elkészítése: A mixerben átforgatjuk a szárított gyümölcsöket. Hozzáadjuk a darált diót. Egy csöpp likőrrel ízesítjük. 30 db apró labdát formálunk belőle, amit az olvasztott csokoládéban megforgatunk. Sütőpapíron […] Tovább

Csokoládés eper szigetek

Csokoládés eper szigetek Hozzávalók: 4 tojásfehérje 20 dkg kristálycukor 4 evőkanál eper lekvár 6 dkg olvasztott félédes csoki 5 dl narancs likőrös mártás Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habba verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Keverjük bele az eper lekvárt és a csokoládét. Szaggassuk bele forrásban levő vízbe púpos evőkanalanként és főzzük 2-3 percig. Rakjuk tálra […] Tovább

Csokoládés málna szigetek

Csokoládés málna szigetek Hozzávalók: 4 tojásfehérje 20 dkg kristálycukor 4 evőkanál málna lekvár 6 dkg olvasztott félédes csoki 5 dl narancs likőrös mártás Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habba verjük, majd fokozatosan hozza adjuk a cukrot. Keverjük bele a málna lekvárt és a csokoládét. Szaggassuk bele forrásban levő vízbe púpos evőkanalanként és főzzük 2-3 percig. Rakjuk […] Tovább

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök Farsang alkalmából a gyümölcsök is jelmezbe bújtak. Álruhájuk nem más, mint fánktészta, csokimáz és kókuszreszelék. Olyan ennivalóak! Hozzávalók 60 dkg liszt 10 dkg porcukor 3 db tojás sárgája 2 evőkanál olaj 2 evőkanál rum 5-6 dl tej 5 dkg élesztő reszelt citromhéj füge banán alma körte napraforgómag darálatlan mák dió mogyoró kókuszreszelék […] Tovább

Görögdinnye vörösborban

Görögdinnye vörösborban HOZZÁVALÓK: görögdinnye 2-3 evőkanál porcukor lehető legédesebb vörösbor ELKÉSZÍTÉSE: A görögdinnyét félbevágjuk, és karalábé kiszúróval vagy kiskanállal kis golyókat vágunk ki belőle, természetesen magok nélkül. Jól záródó üvegekbe töltjük, és – a dinnye édességétől függően – 2-3 evőkanál porcukorral meghintjük, a kapható legédesebb vörösborral derékig leöntjük. Az üvegeket lezárva, hűtőszekrénybe tesszük, és hűtés […] Tovább

Gyümölcsös omlett

Gyümölcsös omlett HOZZÁVALÓK: 4 dl tej 6 dkg finomliszt 6 dkg vaj fél citrom héja 4 tojás 8 csapott evőkanál porcukor 5 dkg vaj 25 dkg eper vagy málna, illetve 30 dkg meggy kevés cukor rum ELKÉSZÍTÉSE: Simára keverünk 4 dl tejet 6 dkg finomliszttel, beledobunk 6 dkg vajat, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. A […] Tovább

Kecskeméti ropogós barack, olajsütőben

Kecskeméti ropogós barack Hozzávalók: 1 tojás 0.5 dl barackpálinka 2 ek. méz csipet só szójaliszt 50 dkg félérett sárgabarack olaj 1 ek. barackpálinka sárgabarackdzsem Elkészítése: 1 tojást habosra verve 0.5 dl barackpálinkával, 2 ek. mézzel, csipet sóval, annyi szójaliszttel keverjük el, hogy sűrű, de folyékony maradjon. 10 percig állni hagyjuk. Megmosva 50 dkg félérett sárgabarackot, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!