Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenye golyó 4

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 3 dkg porcukor, 2 ek tej, 4 ek rum, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj Csokimáz: 8 dkg porcukor, 4 dkg margarin, 1 ek csokipuding por, 1 ek kakaó, 1 ek tej Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és csokimázba forgatjuk. Csokimáz: Csak melegíteni kell, főzni nem. […] Tovább

Bécsi gesztenyerózsák

Bécsi gesztenyerózsák Hozzávalók: 30 dkg gesztenyemassza, 10 dkg túró 8 dkg porcukor ½ dl fehér rum, 2,5 dkg kakaópor 4 db mogyorós csók 4 db babapiskóta kandírozott cseresznye Elkészítése: Egy mély tálba tegyük a gesztenyemasszát a kakaóport (szitálva), a cukrot, és jöhet a túró és a rum. Az egészet keverjük habosra. Morzsoljuk szét a mogyorós […] Tovább

Tojáslikőr-parfé

Tojáslikőr-parfé Hozzávalók: tojáslikőr: 8 db tojás 30 dkg cukor egy csomag vanília 3 dl tejszín 1 dl tartós tej 2 dl natúr vodka Elkészítése: 8 db tojássárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral és egy csomag vaníliával. Hozzáteszünk 3 dl tejszínt, és 1 dl felforralt, majd lehűtött tartós tejet. Ehhez annyi alkoholt teszünk, amennyit szeretünk, de feltehetően […] Tovább

Tojáslikőr-parfé 1

Tojáslikőr-parfé Hozzávalók: 4 kanál cukor 1/2 liter tejszín tejszínhab tojáslikőr ostyarúd babapiskóta apró cukorkák Elkészítése: A maradék 8 tojásfehérjének a felét felverjük kemény habbá, mikor már félig kész, tegyünk hozzá 4 kanál cukrot. Felverünk fél liter tejszínt keményre. Összekeverjük a tejszínhabot, a fehérjét és a likőrt. Kiválasztunk egy edényt, ez lehet, pl. egy őzgerincforma, kivizezzük, […] Tovább

Eper parfé (3) tésztában

Eper parfé tésztában Hozzávaló 4 személyre: 40 dkg friss vagy fagyasztott eper 20 dkg mirelit vajastészta 15 dkg tejszínhab 0,5 dl eperlikőr porcukor Elkészítése: Az alaposan megmosott friss vagy mirelit epret turmixgéppel összetörjük, eperlikőrrel ízesítjük és elkeverjük a tejszínhabbal. A mélyhűtött vajastésztát hagyjuk kiengedni, majd kinyújtjuk, kibélelünk vele egy őzgerincformát, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. […] Tovább

Eper parfé 2

Eper parfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 25 dkg eper fél citrom leve és reszelt héja 15 dkg porcukor 0,5 dl Sherry brandy csipetnyi só Elkészítése: A epret turmixoljuk, majd szitán átnyomjuk. A gyümölcsvelőt, visszaöntve a turmixba, összekeverjük a frissen reszelt citromhéjjal, a citromlével, a porcukorral, a likőrrel és a sóval. A tejszínből kemény habot verünk, […] Tovább

DIA KÖRTETORTA

dkg DIA KÖRTETORTA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 3,60 6 db tojás       A TÉSZTÁHOZ 0,50 1,80 Válaszd szét a tojásokat és a fehérjéből, vízzel verjél habot. Csurgasd bele a cuk-rot és a vaníliás cukrot és verd még ke-ményebb habbá. Keverd bele a tojás sárgáját. Keverd bele a lisztbe a sütő-port, majd óvatosan keverd a tésztába. […] Tovább

Amaretti golyók

Amaretti golyók Hozzávalók: 22,5 dkg tejcsokoládé, 20 dkg étcsokoládé, 2 tojás sárgája, 2,5 dkg tej, 2 ek tejszín, 6,5 dkg piskóta, 2 ek likőr, 5 dkg kakaópor Elkészítése: Olvasszuk fel a tejcsokoládét, majd adjuk hozzá a tojássárgát, a vajat, a tejszínt, s az apróra tort babapiskótát, de még jobb, ha Amaretti ostyánk van. Keverjünk hozzá […] Tovább

Cannoli

Cannoli Hozzávalók: 70 g vaj 250 g porcukor 4 tojásfehérje 60 g liszt 190 g durvára őrölt dió 1 kk. vanília kivonat A töltelékhez 300g Mascarpone 3 ek. Brandy 20g díszítőcukor Elkészítés: Kicsit sietősen leírva: Vaj megolvaszt. cukor + tojásfehérje összekever (nem kell habbá verni), + liszt is belemegy. 5 p. keverés. Olvasztott vaj óvatosan […] Tovább

Cukrozott narancshéj 1

Cukrozott narancshéj Hozzávalók: 2 nagy vastaghéjú narancs 20+5 dkg cukor 1 dl víz 3 cl narancslikőr Elkészítése: A narancsokat meleg folyóvíznél körömkefével meg kell tisztatani a viaszos bevonó rétegtől meg a piszoktól. Szárazra törölni. A narancshéjhoz a narancsokat meghámozzuk és nagyjából egyforma darabokra 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. Lemérni, majd a héjával azonos mennyiségű cukrot […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!