Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Őszibarackkehely

Őszibarackkehely HOZZÁVALÓK: 1 kg magvaváló őszibarack 6 tojás 5 dl tej 15 dkg kristálycukor fél rúd vanília 4 dkg finomliszt 25 dkg babapiskóta rum A díszítéshez: 1 db őszibarack ízlés szerint tejszínhab ELKÉSZÍTÉSE: A tejet a feldarabolt vaníliával felforraljuk. A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és beszórjuk a fél barackokat 5 dkg cukorral. A tojások sárgáját […] Tovább

Narancssaláta vaníliafagylalttal

Narancssaláta vaníliafagylalttal Hozzávalók 4 db nagyobb narancs 3 dkg porcukor 40 dkg vanília jégkrém 1 dl tejszín 1 dl triple sec vagy maraschino likőr 10-15 szem rumos meggy Elkészítése: A megmosott narancsokat éles késsel meghámozzuk, a fehér réteget is eltávolítjuk, hogy ne legyen keserű. Vékony szeletekre vágjuk, és a porcukorral, likőrrel meglocsolva, rétegesen lerakjuk egy […] Tovább

Gyümölcssaláta

Gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: 1 közepes nagyságú alma (12,5 dkg) 1 kis mangó (25 dkg) 1 nektarin (7.5 dkg) 1 közepes nagyságú narancs (15 dkg) 1 kivi (50 g) 10 dkg eper 3 evőkanál citromlé 3 evőkanál narancslé vagy narancslikőr 3 dkg cukor 3 dkg hámozott, vagdalt mandula ELKÉSZÍTÉSE: Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magházat eltávolítjuk. A […] Tovább

Vaníliás gyümölcssaláta

Vaníliás gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: 1 csomag vanília ízű pudingpor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg krémtúró 25 dkg ribiszke 25 dkg egres cukor 2-3 evőkanál rum ELKÉSZÍTÉSE: Elkészítünk az előírásnak megfelelően egy csomag vanília ízű pudingport, és egy csomag vaníliás cukorral erősítjük az ízét. Ha kihűlt, elkeverjük 20 dkg krémtúróval, és jól behűtjük. Egy nagy üvegtálba […] Tovább

Ünnepi gyümölcssaláta

Ünnepi gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: ½ kg-s konzervananász ½ kg- s őszibarack befőtt ½ kg befőtt cseresznye vagy meggy 5-10 dkg porcukor ½ dl rum 10 dkg mazsola 10 dkg hámozott mandula vagy dió 25 dkg gesztenyemassza almahab vagy fél zacskó citromízű pudingporból készült puding almahabhoz 3-4 alma kevés porcukor 2 tojás néhány csepp citromlé ELKÉSZÍTÉSE: Levétől […] Tovább

Őszi gyümölcssaláta

Őszi gyümölcssaláta Hozzávalók 4 személyre: 12 nagy szilva 3 körte 1 citrom leve 3 evőkanál cukor 4 evőkanál körtepálinka 2 evőkanál vágott dió Előkészítés: A szilvát leforrázzuk, héját lehúzzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével. Elkészítése: A cukrot összekeverjük a pálinkával, és a körtékre öntjük, […] Tovább

Fekete ribizlis körte

Fekete ribizlis körte Hozzávalók:6 személyre 6 db nem túl érett körte 50 dkg feketeribizli-zselé 50 dkg fekete ribizli vagy egy nagyobb üveg dzsem fél pohár feketeribizli-likőr Elkészítése: Szemezzük le ribizlit, és alaposan mossuk meg. Szárukat megtartva hámozzuk meg a körtéket, majd állítsuk bele őket egy magas fazékba. Öntsük rá a zselét és a ribizli szemeket […] Tovább

Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz 20 dkg vaj 10 dkg cukor 5 cl rum 1 evőkanál kókuszreszelék 1 kávéskanál kakaó a krémhez 25 dkg gesztenyepüré 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 cl rum 1 kiskanál kókuszreszelék a tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a […] Tovább

Gesztenyebomba 2

Gesztenyebomba Hozzávalók: 2 csomag gesztenyemassza 10 dkg vaj 1/2 dl rum 1/2 dl víz 1/2 csomag zselatin 2 pohár tejszín 2 csomag vanília cukor porcukor babapiskóta csokiöntet Elkészítése: A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy […] Tovább

Gesztenye golyó 5

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg darált mandula 1 dkg kakaó 5 dkg tortadara vagy csokireszelék rum Elkészítése: A kész gesztenyemasszát egy kis rummal fellazítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát, a kakaót, majd habosra kiverjük. Vizes kézzel kis golyókat formálunk, beleforgatjuk a tortadarába vagy csokireszelékbe és mignon papírra tesszük. 1-2 órára behűtjük. Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!