Mákosguba-felfújt
Hozzávalók kb. 6 adaghoz:
- 4 darab szikkadt kifli karikára vágva
- 4-5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg mák
A habhoz:
- 2 tojásfehérje
- 2 evőkanál cukor
- fél üveg meggybefőtt
A forma kikenéséhez:
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A 3 evőkanál cukrot habosítsuk fel a tojássárgájával, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a meglangyosított tejet. A karikára vágott kifliket mártsuk meg benne, forgassuk a mákba, majd tegyük egy tálba. A habhoz a 2 evőkanál cukrot és a tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a karikákhoz. A masszát tegyük a vajjal kikent, morzsával megszórt formába, és szórjunk közé ízlés szerinti mennyiségű meggyet, de ne púpozzuk meg a formát, különben kifolyhat belőle. 180°C-os sütőben kb. 15 percig süssük. (Érdemes fogyasztás előtt frissen sütni, de 1-2 órával előtte elkészíthető.) Akkor jó, ha szépen felemelkedett. Melegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: