Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöldborsóleves 2

Zöldborsóleves

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg-s csirke,
  • 1,5 kg friss zöldborsó,
  • 2 dl tejszín,
  • tojássárgája
  • új fehérrépa,
  • sárgarépa,
  • karalábé
  • petrezselyem

Elkészítése:

A csirkét szétdarabolva, kevés fűszerrel, friss fehér és sárgarépával, petrezselyemmel megfőzünk. A borsót vagy belefőzzük, amikor már majdnem kész, vagy külön vajon megpároljuk és beleöntjük a levesbe. Mindkét esettben forrásban legyen a leves, amikor belekerül a borsó. 2 dl tejszínben elkeverünk egy tojássárgáját és belekeverjük a forró, de már nem forrásban lévő levesbe. Gyorsan romló étel állítólag, de bizonyíték nincs rá.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!