Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bableves, füstölt hússal és csipetkével

Bableves, füstölt hússal és csipetkével                                Ch

Hozzávalók:

  • 40 dkg feketeerdei sonka
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gyorsfagyasztott fejtett bab
  • 2 db sárgarépa
  • ½ db zeller
  • 1 db fehérrépa
  • csipet étkezési só
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. pirospaprika
  • 16 dkg búzafinomliszt
  • 1 db M méretű tojás

a tálaláshoz

  • Duna-Tisza-közi Kékfrankos, félédes vörösbor

Elkészítése:

A füstölt húst hidegvízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját. Hozzáadjuk a babérleveleket, a vöröshagymát és a félbevágott fokhagymát, majd addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.

A babot a füstölt hús leszűrt levében puhára főzzük. A megtisztított és hasábokra vágott zöldségeket a babhoz adjuk a főzés utolsó perceiben. Amikor a zöldség is megpuhult, lisztes, tejfölös, pirospaprikás habarással sűrítjük be a levest.

Tálalás előtt 15 dkg lisztből, 1 db tojásból, csipet sóval csipetkét készítünk, amit belefőzünk a levesbe.

Tálaláskor a kész levesbe tesszük a kockára vágott füstölt húst.

Duna-Tisza-közi Kékfrankos, félédes vörösbor illik hozzá

www.lidl.hu                                                                                       Ch: 105,1 g

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!