Bableves, füstölt hússal és csipetkével Ch
Hozzávalók:
- 40 dkg feketeerdei sonka
- 2 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg gyorsfagyasztott fejtett bab
- 2 db sárgarépa
- ½ db zeller
- 1 db fehérrépa
- csipet étkezési só
- 3 dl tejföl
- 1 ek. pirospaprika
- 16 dkg búzafinomliszt
- 1 db M méretű tojás
a tálaláshoz
- Duna-Tisza-közi Kékfrankos, félédes vörösbor
Elkészítése:
A füstölt húst hidegvízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját. Hozzáadjuk a babérleveleket, a vöröshagymát és a félbevágott fokhagymát, majd addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.
A babot a füstölt hús leszűrt levében puhára főzzük. A megtisztított és hasábokra vágott zöldségeket a babhoz adjuk a főzés utolsó perceiben. Amikor a zöldség is megpuhult, lisztes, tejfölös, pirospaprikás habarással sűrítjük be a levest.
Tálalás előtt 15 dkg lisztből, 1 db tojásból, csipet sóval csipetkét készítünk, amit belefőzünk a levesbe.
Tálaláskor a kész levesbe tesszük a kockára vágott füstölt húst.
Duna-Tisza-közi Kékfrankos, félédes vörösbor illik hozzá
www.lidl.hu Ch: 105,1 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: