Sütőtökleves
Hozzávalók:
- egy nagyobb sütőtök fele bőven elég.
- egy szál póréhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 fehérrépa
- olíva olaj
- fehérbors
- egy kevés őrölt szerecsendió
- egy tyúkhúsleves kocka (lehet zöldségleves kocka is)
- pirított kenyér vagy zsemlekocka
- reszelt parmezán
Elkészítése:
Egy nagyobb sütőtök fele bőven elég. Kikaparom a magját, és felvágom darabokra. Utána próbálom meg a kemény sütőtök héjáról levágni a finom belső, narancssárga tökhúst. Ha ez is kész, egy szál póréhagymát felaprítok, 3 szál sárgarépát és 1 fehérrépát megpucolok, felvágok. Egy fazékban olíva olajat hevítek, rádobom a hagymát, egy picit hagyom párolódni, majd a sárgarépa és a fehérrépa jön. Átforgatom, csak 2 percig hagyom őket is párolódni. Hozzádobom a sütőtök darabokat is, őket is átforgatom. Majd felöntöm vízzel, hogy ellepje, megsózom. Hagyom szépen csendben rotyogni. Időnként megnézem. Amikor a sütőtök már szétfőtt, beledobok egy tyúkhúsleves kockát, de lehet zöldségleves kocka is. Elkeverem. Merülő mixerrel az egészet alaposan összeturmixolom. Végül fehérborssal, és egy kevés őrölt szerecsendióval fűszerezem. Tálaláskor pirított kenyér vagy zsemlekockát szórok rá, de próbáltam már reszelt parmezánnal is szórva. Semmi felesleges sűrítő anyag nincs benne, így egészséges, finom, tápláló, laktató. Még a Gyereknek is ízlik. receptblog
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: