Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomleves 15.

Paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes hagyma nagyobb szeletekre vágva
  • 2-3 evőkanál olaj
  • kb. 3-4 evőkanál liszt
  • egész bors
  • törött bors
  • 35 dkg sűrített paradicsom
  • kb. 2 liter víz
  • savanyúságtól függően 2-3 evőkanál cukor
  • eperlevél tészta
  • a tetejére reszelt sajt és áttört fokhagyma

elkészítés

Egy fazékban megmelegítjük az olajat, beletesszük a megmosott és nagyobb szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk Megszórjuk a liszttel, és kislángon zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és ráöntjük a vízzel elkevert paradicsompürét. Csomómentesen elkeverjük, visszatesszük a tűzre, megszórjuk borssal, megsózzuk, megcukrozzuk. Megkóstoljuk, majd 5-6 perc alatt megfőzzük. Újra megkóstoljuk, mert a főzés során megváltozik a paradicsomleves íze! Szükség szerint utólag megsózzuk, vagy megcukrozzuk. Míg a leves fő, egy kisebb, 2 literes lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, majd 10-12 perc alatt kifőzünk egy jó adag eperlevél tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a forró levessel tálaljuk. Szerintem úgy a legfinomabb, ha a végén zúzott fokhagymagerezddel és reszelt sajttal gazdagon megszórva tálaljuk a levest. Mirza (Morzsálós)

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!