Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kunsági pandúrleves

Kunsági pandúrleves

Hozzávalók:  (6 személyre):

  • 3 fiatal galamb vagy 3 fiatal csirke,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg petrezselyemgyökér,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 5 dkg karalábé,
  • 5 dkg zeller,
  • néhány szem feketebors,
  • só,
  • pirospaprika,
  • szerecsendió-virág,
  • egy kis gyömbér,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • egy kevés paradicsompüré,
  • 4 dkg zsír,
  • 2 dl tejföl.

Elkészítése:

A megtisztított galambokat vagy csirkéket negyedekre daraboljuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha forrásnak indult, lehabozzuk, bezöldségeljük, és fűszerezzük. A puhára főtt galambokat kiszedjük a levesből, a leszűrt levet pedig barnára pirított rántással és egy héjastól feldarabolt fél citrommal felfőzzük. Hozzátesszük a galamb-negyedeket, a karikára vágott zöldséget és 2 dl tejfölt, utánízesítjük, még néhány percig forraljuk, majd forrón tálaljuk.  Tálaláskor sós vízben kifőtt lúdgégetésztát teszünk bele.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!