Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hideg tokaji őszibarackleves

Hideg tokaji őszibarackleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg őszibarack,
  • 1 citrom,
  • 1 dl Tokaji édes szamorodni,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • fél citrom héja,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 1 dl tejszín,
  • 3 dkg liszt,
  • 1 tojássárgája,
  • fahéj,

betétként

  •  a borban eltett őszibarack

Elkészítése:

Az őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe rakjuk. A megmaradt barackot vízben, kristálycukorral, citromlével, valamint citromhéjjal és fahéjjal 5-6 percig főzzük. A citromhéjat és a fahéjat ezután leszűrjük a levesből, és tejfölös habarással sűrítjük, majd a felforrt levest áttörjük. Ismét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Jól lehűtjük. Betétként a borban eltett őszibarackot tesszük bele.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!