Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Meggyleves 4

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg (kimagozott) meggy
  • 1 db citrom
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 dl citromlé
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • tányéronként 2 gombóc vanília fagylalt

Elkészítése:

A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk. A citrom héját lereszeljük. 1 liter hideg vízbe feltesszük a meggyet, citromhéját, fűszereket. 2-3 percig főzzük. Tejföllel és liszttel simára kevert habarást készítünk, majd ezt is 2 percig forraljuk. Hűtve tálaljuk.

Intelem:

  1. A kimagozást egy tányér fölött csináld, mert a lecsöpögő meggy-lé egyrészt mehet a levesbe, másrészt életed párja nem rúg fenékbe, hogy mekkora disznóólat csinálsz a konyhából.
  2. A habarás nem lesz csomós, ha csurgatással és intenzív kevergetéssel adod tudtára a levesnek, hogy te vagy az ügyesebb. Az intenzív keverést botmixerrel is csinálhatod, nem számít sportszerűtlen viselkedésnek, vagy ha félted a meggyeidet, akkor csurgatás előtt egy bögrében turmixolod habosra.
  3. Az Isten szerelmére a megevéssel várj legalább egy napot, mert addigra tud úgy lehűlni, hogy akár az Istennel is leülhetsz egy asztalhoz.

Tehát gyors segélynek nem jó, de utána…

MÉGFINOMABB…

… ha a meregetés előtt kétgombócnyi vanília fagyit is teszel a tányérodba, majd rácsurgatod a levest és egybekanalazva, de lassan, hogy ne legyen belőle torokgyuszi, szájon át betáplálod.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!