Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Thaiföldi kókuszleves csirkehússal 2

Thaiföldi kókuszleves csirkehússal

Hozzávalók: (2 adag)

  • 1 szár ázsiai citromfű
  • 2 db kaffír citrom levél (ázsiai üzletekben kapható)
  • 1 friss vörös chili paprika
  • 2 cm friss gyömbér
  • 20 dkg csirkemell
  • 15 dkg laskagomba
  • 2 dl kókusztej (konzerv, cukrozatlan)
  • 3 dl csirkehúsleves
  • 2 szár zöld koriander
  • 2 ek. frissen préselt zöldcitromlé
  • ½ tk. cukor

Elkészítése:

A citromfüvet vágd hosszában ketté, és nyomkodd meg. Magozd ki a csípős paprikát, és vágd karikákra. Hámozd meg a gyömbért, majd vágd apróra. Mosd meg a húst, szárítsd le papírtörlővel, és vágd nagyon vékony szeletekre. A gombákat a papírtörlővel tisztítsd meg, vágj belőle csíkokat. Egy lábosba tedd a kókusztejet, a citromfüvet, a csípős paprikát, a gyömbért és a citromleveleket. Forrald fel, add hozzá a húslevest, majd 5 percig kis lángon főzd. Keverd bele óvatosan a húst és a gombát, és főzd tovább 8-10 percig. Mosd meg a koriandert, csepegtesd le, majd metéld apróra a leveleket. Fűszerezd a levest cukorral, citromlével, sóval. Szórd meg koriander zölddel, és máris tálalhatod.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!