Thaiföldi kókuszleves csirkehússal
Hozzávalók: (2 adag)
- 1 szár ázsiai citromfű
- 2 db kaffír citrom levél (ázsiai üzletekben kapható)
- 1 friss vörös chili paprika
- 2 cm friss gyömbér
- 20 dkg csirkemell
- 15 dkg laskagomba
- 2 dl kókusztej (konzerv, cukrozatlan)
- 3 dl csirkehúsleves
- 2 szár zöld koriander
- 2 ek. frissen préselt zöldcitromlé
- ½ tk. cukor
- só
Elkészítése:
A citromfüvet vágd hosszában ketté, és nyomkodd meg. Magozd ki a csípős paprikát, és vágd karikákra. Hámozd meg a gyömbért, majd vágd apróra. Mosd meg a húst, szárítsd le papírtörlővel, és vágd nagyon vékony szeletekre. A gombákat a papírtörlővel tisztítsd meg, vágj belőle csíkokat. Egy lábosba tedd a kókusztejet, a citromfüvet, a csípős paprikát, a gyömbért és a citromleveleket. Forrald fel, add hozzá a húslevest, majd 5 percig kis lángon főzd. Keverd bele óvatosan a húst és a gombát, és főzd tovább 8-10 percig. Mosd meg a koriandert, csepegtesd le, majd metéld apróra a leveleket. Fűszerezd a levest cukorral, citromlével, sóval. Szórd meg koriander zölddel, és máris tálalhatod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: