Tárkonyos húsleves
Hozzávalók:
- 1 kg csontos bárány, vagy borjúhús
- 1 csokor leveszöldség
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 db tojássárgája
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- tárkonylevél
- tárkonyecet
- só
Elkészítése:
A húst lefejtjük a csontról, és felkockázzuk, utána felrakjuk mint a húslevest főni. Amikor a hús már majdnem puha, finomra vágott tárkonyt adunk hozzá, és világos vajas rántással besűrítjük. Belekeverjük a tejfölt, majd tárkony ecettel és citromlével savanykássá tesszük. Mikor felforrt, levesszük a tűzről. A levesestálban a tejszint a tojássárgájával elkeverjük, és a forró levest apránként rámerjük, és elkeverjük. Finomra vágott tárkonnyal megszórva tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: