Brassói húsleves
Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár,
- 30 dkg ritkacsont,
- 20 dkg vegyes zöldség,
- zeller,
- karalábészelet,
- 10 dkg kelkáposzta,
- 10 szem feketebors,
- 1 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 zsemle,
- 1 csomó petrezselyemzöld,
- metélőhagyma,
- kapor,
- zeller zöld,
- 1 dl tejföl,
- 2 tojássárgája,
- citromlé,
- lestyán levél.
Elkészítése:
A húsból, csontból és a zöldségekből 1 l vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a fűszernövényeket, és állandó keverés mellett, lassan a leszűrt levesbe csurgatjuk. A zsemlékből, egy kevés vajon, pirított kockát készítünk. A levest ráöntjük, és forrón tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: