Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hentes leves

Hentes leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg sertés apróhús
  • 20 dkg csirkemáj
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gyökér (fehérrépa)
  • 0,5 dl étolaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg mustár
  • 1 db kerti fűszerkocka
  • 1db tyúkhúsleves kocka, vagy 1 kk. esszencia
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • őröltbors
  • kockacukor

Elkészítése:

A zöldségeket és a sertéshúst kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajban megpároljuk, megszórjuk liszttel és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a járulékos anyagokat, apróra vágott paprikát, paradicsomot, fűszereket kb. 20 percig főzzük. Majd belerakjuk a kockára vágott csirkemájat és tovább főzzük. Elkészítjük a habarást és ha puhára főttek az anyagok, akkor behabarjuk utána ízesítünk. Beforraljuk és máris elkészült a nem mindennapi levesünk. Ízfokozó egy-két szem kocka cukor!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!