Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hagymaleves 1914

Hagymaleves

Hozzávalók:

  • kis fej vöröshagyma
  • zsír
  • fél kávéskanál rózsapaprika
  • kevés liszt
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • ecet
  • tojás vagy apró galuskák

a galuskához

  • fél kanál zsír
  • egy tojás
  • kis só
  • annyi liszt, hogy könnyű tészta legyen belőle.

Elkészítése:

Kisegítő levesnek néha ez is jó, egész egyszerű, de jól elkészítve elég ízletes. Úgy mint a paprikáshoz, finomra vágott kis fej vöröshagymát sárgára pirítunk, fél kávéskanál rózsapaprikát teszünk hozzá és kevés liszttel behintjük, meleg vízzel felöntve jó sokáig főni hagyjuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor átszűrjük egy másik edénybe, megsózzuk, egy-két kanál jó tejfölt és tetszés szerint ecetet is tehetünk bele. Ha savanyúra készítjük, akkor lehet tojást beleütni a forró levesbe, így táplálóbb és megfelel böjti levesnek is. Ha pedig nem szeretjük savanyúan, akkor apró galuskákat főzünk bele:

A galuska elkészítése:

Fél kanál zsír, egy tojás, kis só és annyi lisztből, hogy könnyű tészta legyen belőle. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!