Francia hagymaleves
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 1 ek cukor
- 3 fej vöröshagyma
- 1 db póréhagyma
- 1 csipet étkezési só
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet őrölt fehérbors
- 2 db húsleveskocka
- 20 dkg gorgonzola kéksajt
- 1 dl Tolnai Chardonnay, száraz, fehérbor
a tálaláshoz
- 40 dkg szeletelt kenyér
- Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, fehérbor
Elkészítése:
A vajat pezsdülésig forrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és aranysárgára pirítjuk. A szeletekre vágott hagymát és a póréhagymát megfonnyasztjuk, majd sóval, kakukkfűvel és fehérborssal ízesítjük. Egy arra alkalmas fazékban 1 liter vizet töltünk, feloldjuk a leveskockákat, felöntjük a hagymás alapot, és 30-35 percig főzzük a levest, közben a sajt felét belemorzsoljuk. A kéksajt másik felét a kenyérszeletekre kenjük, és forró sütőben megpirítjuk. Tálalás előtt a leveshez hozzáöntjük a fehérbort, és a sajtos pirítóssal tálaljuk. Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz fehérbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 70,1 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: