Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Francia hagymaleves 1

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • fél kg vöröshagyma
  • 1 ½ l víz
  • 1 húsleveskocka
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • kevés őrölt fehér bors
  • csipetnyi cayenne bors
  • 2 csomó újhagyma
  • vaj
  • ropogósra sütött zsúrkenyérszeletek
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Két evőkanál olajon, fedő alatt megfonnyasztunk egy fél kg apró kockákra vágott vöröshagymát, fel-engedjük annyi vízzel, hogy ellepje és enyhén megsózva, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Áttörjük, vagy turmixgépben simára keverjük, és a fazékba visszaöntve, vízzel másfél liternyire felengedjük. Egy húsleveskockával, egy pohár száraz fehérborral, kevés őrölt fehér borssal meg csipetnyi cayenne borssal fűszerezzük, és zöldjével együtt karikára belevágunk két csomó újhagymát. Ezzel még 10 percig forraljuk, ha kell utánasózzuk. Végül az egészet egy nagy mély, tűzálló tálba átöntjük, a forró sütőbe téve jól átmelegítjük, végül a tetejére, vékonyra szelt, vajban ropogósra sütött zsúrkenyérszeleteket fektetünk, erre 10 dkg reszelt sajtot hintünk. A forró sütőbe visszatoljuk, de csak arra az időre, amíg a sajt szépen megolvad. Azon frissiben tálaljuk, nehogy a kenyér átázzon, megpuhuljon.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!