Gesztenyebomba
Hozzávalók:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 1/2 dl rum
- 1/2 dl víz
- 1/2 csomag zselatin
- 2 pohár tejszín
- 2 csomag vanília cukor
- porcukor
- babapiskóta
Elkészítése:
A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük, és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 1, 5 ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megkeményedni. 1/2 evőkanál zselatint 1/2 dl vízzel elkeverünk, felmelegítjük, és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. 2 pohár tejszínt, 2 csomag vanília cukrot, egy kanál porcukrot és a zselatint összekeverjük, és kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megáztatott babapiskótával rakjuk le. Tányérra borítjuk, és csoki öntettel leöntjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: