Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyebomba 3

Gesztenyebomba

Hozzávalók:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 dl rum
  • 1/2 dl víz
  • 1/2 csomag zselatin
  • 2 pohár tejszín
  • 2 csomag vanília cukor
  • porcukor
  • babapiskóta

Elkészítése:

A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük, és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 1, 5 ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megkeményedni. 1/2 evőkanál zselatint 1/2 dl vízzel elkeverünk, felmelegítjük, és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. 2 pohár tejszínt, 2 csomag vanília cukrot, egy kanál porcukrot és a zselatint összekeverjük, és kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megáztatott babapiskótával rakjuk le. Tányérra borítjuk, és csoki öntettel leöntjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!