Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Aszalt barackos farsangi fánk

Aszalt barackos farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukrozott citromhéj,
  • 15 dkg aszalt barack (vagy bármilyen aszalt gyümölcs),
  • 1 dl rum,
  • 1,25 dl tej,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 csipet só,
  • 2 dkg élesztő,
  • 25 dkg liszt,
  • 3 tojás sárgája,
  • 7 dkg margarin/vaj,
  • 8 dkg hámozott mandula,
  • vaníliás cukor a szóráshoz

Elkészítése:

A cukrozott citromhéjat és az aszalt barackot apróra vágjuk, megöntözzük a rummal, majd lefedve fél óráig áztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet. Fakanállal belekeverjük a tojássárgájákat, a margarint és a csipet sót. Letakarva fél óráig kelesztjük. Beledolgozzuk a durvára vágott mandulát, a citromhéjat és az aszalt barackot. Kiskanálnyi adagokat szaggatunk a tésztából és a tálcára rakjuk őket. Az olajat felforrósítjuk, majd mérsékelt tűzön kisütjük benne a fánkgolyókat. Még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!