Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csehpimasz 1914

Csehpimasz

Hozzávalók:

  • 28 dkg liszt
  • 3-4 tojás
  • 1 dkg élesztő
  • tej
  • kis cukor
  • 3 tojás
  • kis só
  • kevés cukor
  • a kovász
  • a szükséges tej
  • befőtt

Elkészítése:

28 dkg liszthez veszünk 3-4 tojást, 1 dkg élesztőt, melyet tejben egy kis cukorral feloldunk, és kissé kelni hagyjuk. Ha megkelt a 3 tojássárgáját, kis sót, cukrot, a kovászt, szükséges tejjel lágy tésztává dolgozzuk, és ha jól kidolgoztuk, a tojás fehérjéből vert kemény habot is hozzá keverjük, és kelni hagyjuk. Fánkokat sütünk belőle, és befőttel asztalra adjuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!