Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Krumplis-köménymagos kenyér

Krumplis-köménymagos kenyér

Hozzávalók:

  • öt kg megszitált búzaliszt
  • kovász
  • hat-hét dkg élesztő
  • egy kg főtt, áttört krumpli
  • tíz dkg só
  • egy-két dl langyos víz
  • jó adag köménymag

Elkészítése:

A kenyérsütést megelőző este kezdjük el. Öt kg megszitált búzalisztet beleteszünk a dagasztóteknőbe. Egyik sarkában megtesszük a kovászt hat-hét dkg élesztővel. Belekeverünk egy kg főtt, áttört krumplit, és körülbelül tíz dkg sót. A kovászt egy-két dl langyos vízzel összedolgozzuk, aztán a dagasztóruhával letakarva reggelig kelni hagyjuk. Reggel jó adag köménymagot keverve hozzá, langyos víz hozzáadásával az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, majd cipókat szaggatva belőle ismét megkelesztjük, körülbelül két-három órát. Forró kemencében másfél óra alatt sül meg. Pető Margit: Matyó konyha

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!