Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Banános kenyér

Banános kenyér

Hozzávalók:

  •  6 dkg lágy vaj + a formához·
  • 1 dl zsírszegény tej·
  • 2 tojás·
  • 1 tk. vaníliaaroma·
  • 1 tk. citromlé·
  • 3 ek. édesítőpor + a szóráshoz·
  • 2 nagy, érett banán·
  • 25 dkg liszt·
  • 1 cs. sütőpor·
  • 1 tk. őrölt fahéj·
  • 5 dkg vágott dió

Elkészítése:

A sütőt 180°C (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formát kikenjük. A vajat habosra keverjük a tejjel, a tojásokkal, a vaníliaaromával, a citromlével és az édesítőporral. A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és egy csipet sóval együtt a tojásos masszába keverjük. Beleszórjuk a diót is, és a masszát a formába simítjuk. A süteményt a sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában kissé hűlni hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Szeletelve kínáljuk, és megszórjuk édesítőporral.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!