Banános kenyér
Hozzávalók:
- 6 dkg lágy vaj + a formához·
- 1 dl zsírszegény tej·
- 2 tojás·
- 1 tk. vaníliaaroma·
- 1 tk. citromlé·
- 3 ek. édesítőpor + a szóráshoz·
- 2 nagy, érett banán·
- 25 dkg liszt·
- 1 cs. sütőpor·
- 1 tk. őrölt fahéj·
- 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A sütőt 180°C (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formát kikenjük. A vajat habosra keverjük a tejjel, a tojásokkal, a vaníliaaromával, a citromlével és az édesítőporral. A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és egy csipet sóval együtt a tojásos masszába keverjük. Beleszórjuk a diót is, és a masszát a formába simítjuk. A süteményt a sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában kissé hűlni hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Szeletelve kínáljuk, és megszórjuk édesítőporral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: