Amaretti golyók
Hozzávalók:
- 22,5 dkg tejcsokoládé,
- 20 dkg étcsokoládé,
- 2 tojás sárgája,
- 2,5 dkg tej,
- 2 ek tejszín,
- 6,5 dkg piskóta,
- 2 ek likőr,
- 5 dkg kakaópor
Elkészítése:
Olvasszuk fel a tejcsokoládét, majd adjuk hozzá a tojássárgát, a vajat, a tejszínt, s az apróra tort babapiskótát, de még jobb, ha Amaretti ostyánk van. Keverjünk hozzá 2 ek Amaretto likőrt, ha nincs, Bonbonmeggyet. Tegyük hűtőszekrénybe, miután megdermedt, formázzunk belőle golyókat. Újabb hűtés után mártsuk őket 20 dkg felolvasztott, majd kissé lehűtött étcsokoládéba. A golyókat rakjuk ki zsírpapírra, tegyük vissza a hűtőszekrénybe, amíg a csokoládé jól megköt. Utána hintsük meg kakaóporral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: