Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök

Farsang alkalmából a gyümölcsök is jelmezbe bújtak. Álruhájuk nem más, mint fánktészta, csokimáz és kókuszreszelék. Olyan ennivalóak!

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál rum
  • 5-6 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • reszelt citromhéj
  • füge
  • banán
  • alma
  • körte
  • napraforgómag
  • darálatlan mák
  • dió
  • mogyoró
  • kókuszreszelék
  • csokoládé ízű bevonó

Elkészítése:

A szokásosnál hígabb fánkmasszát készítünk. 1 dl langyos tejből, 3 dkg porcukorból és az élesztőből kovászt készítünk. Kelesztjük. A lisztet megszitáljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojások sárgáját, az olajat, a maradék tejet, a reszelt citromhéjat, a rumot és végül a megkelt kovászt. Jól elkeverjük és megkelesztjük. Ha megkelt a massza, a megtisztított gyümölcsöket belemártjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük a fánkokat. Szórhatunk a masszába mákot, durvára tört diót, mogyorót vagy tökmagot is. A legvégén a fánkokat kókuszreszelékbe vagy olvasztott csokoládéba márthatjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!