Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök
Farsang alkalmából a gyümölcsök is jelmezbe bújtak. Álruhájuk nem más, mint fánktészta, csokimáz és kókuszreszelék. Olyan ennivalóak!
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 3 db tojás sárgája
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál rum
- 5-6 dl tej
- 5 dkg élesztő
- reszelt citromhéj
- füge
- banán
- alma
- körte
- napraforgómag
- darálatlan mák
- dió
- mogyoró
- kókuszreszelék
- csokoládé ízű bevonó
Elkészítése:
A szokásosnál hígabb fánkmasszát készítünk. 1 dl langyos tejből, 3 dkg porcukorból és az élesztőből kovászt készítünk. Kelesztjük. A lisztet megszitáljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojások sárgáját, az olajat, a maradék tejet, a reszelt citromhéjat, a rumot és végül a megkelt kovászt. Jól elkeverjük és megkelesztjük. Ha megkelt a massza, a megtisztított gyümölcsöket belemártjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük a fánkokat. Szórhatunk a masszába mákot, durvára tört diót, mogyorót vagy tökmagot is. A legvégén a fánkokat kókuszreszelékbe vagy olvasztott csokoládéba márthatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: