Házi csokoládé
Hozzávalók:
- 40 dkg porcukor, szitált
- 2 tojás
- 2 centrum
- 30 dkg vaj
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg kakaó (jó minőségűből elég 5 dkg)
- 27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros)
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg darált dió (vagy mogyoró)
- 2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok)
Elkészítése:
A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük. A porokat előkészítjük, összekeverjük. Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk. Lángelosztón melegítjük a tojásos-rumos porcukrot. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót, főzzük (de nem forraljuk), amíg a kakaó felolvad. Mielőtt még felforrna, takarékra vesszük a lángot, belekeverjük a masszába a porokat. Kiborítjuk a tálcára, fakanállal szétterítjük, vizes evőkanállal simítva és ütögetve egyengetjük, tömörítjük, végül elsimítjuk. Ha kihűlt, kiborítjuk a tálcából, lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: