Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Házi csokoládé

Házi csokoládé

Hozzávalók:

  • 40 dkg porcukor, szitált
  • 2 tojás
  • 2 centrum
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg kakaó (jó minőségűből elég 5 dkg)
  • 27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros)
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg darált dió (vagy mogyoró)
  • 2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok)

Elkészítése:

A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük. A porokat előkészítjük, összekeverjük. Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk. Lángelosztón melegítjük a tojásos-rumos porcukrot. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót, főzzük (de nem forraljuk), amíg a kakaó felolvad. Mielőtt még felforrna, takarékra vesszük a lángot, belekeverjük a masszába a porokat. Kiborítjuk a tálcára, fakanállal szétterítjük, vizes evőkanállal simítva és ütögetve egyengetjük, tömörítjük, végül elsimítjuk. Ha kihűlt, kiborítjuk a tálcából, lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!