Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Limoncellós tiramisu

Limoncellós tiramisu

A klasszikus olasz édesség frissítő hatású változata.

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl keményre felvert habtejszín
  • 3 citrom leve és reszelt héja
  • 1,5 dl limoncello likőr
  • 1 dl víz
  • 10-15 dkg porcukor
  • babapiskóta

Elkészítés:

Reszeld le a citromok héját, levüket pedig facsard ki. Forrald össze a vizet, a likőrt és 2 evőkanál cukrot. Öntsd bele a fele adag citromlevet, és tedd félre kihűlni. A mascarponekrémet keverd össze a porcukorral, a citromok megmaradt levével és lereszelt héjával, majd forgasd bele a habtejszínt. Hempergesd meg a babapiskótát a citromos-limoncellós lében, majd fektesd őket szorosan egymás mellé egy jénai tálba. Kanalazd rá a mascarponekrém felét, majd tegyél erre egy újabb sor áztatott babapiskótát. A tetejét fedd be a megmaradt krémmel. Tálalásig tartsd hűtőben.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!