Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Őszi gyümölcsdesszert mandulával

Őszi gyümölcsdesszert mandulával

Hozzávalók:6 személyre

  •          3 db vilmoskörte
  •          2 tojás
  •          2 dl tejszín
  •          3 evőkanál porcukor
  •          4 evőkanál darált mandula
  •          1 csomag vaníliás cukor
  •          2 dkg vaj
  •          3 db kékszilva
  •          3 db ringlószilva
  •          1 fürt saszla
  •          1 fürt muskotályos szőlő
  •          fél citrom
  •          5 dkg mandulaforgács

Elkészítése:

Hámozzuk meg, és vágjuk a körtéket négyfelé. Locsoljuk meg a fél citrom levével. Mossuk meg alaposan a szőlőt, és szemezzük le. A kimagozott szilvákat negyedeljük fel. Egy kis tálban keverjük össze a tojásokat a porcukorral, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a darált mandulával. Kivajazott hőálló tálba vagy tepsibe tegyük az összes gyümölcsöt, majd öntsük rá a keveréket. A tetejére tegyük rá a kis darabokra vágott vajat és a mandulaforgácsot. Előmelegített sütőben 30 percig süssük. Melegen és hidegen is nagyon finom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!