Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pozsonyi kifli (kenyérsütő géphez)

Pozsonyi kifli (kenyérsütő géphez)

Hozzávalók:  32 db-hoz

  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • csípett só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • tejszín
  • gesztenyemassza

Elkészítése:

A géppel összeállítod a tésztát és hagyod benne megkelni. Utána kiveszed, 4 részre osztod, kinyújtod kerek alakúra, és 8 felé vágod. Tetszés szerint töltheted és sodord fel kifli formára. Sütőpapírral letakart tepsiben újrakeleszted 30 percet, lekened felvert tojással és 200oC-on 10-15 percet sütöd aranybarnára. Isteni finom, ha tejszínnel lazított gesztenyemasszával töltöd.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!