Pozsonyi kifli (kenyérsütő géphez)
Hozzávalók: 32 db-hoz
- 1 dl tej
- 15 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- csípett só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
- tejszín
- gesztenyemassza
Elkészítése:
A géppel összeállítod a tésztát és hagyod benne megkelni. Utána kiveszed, 4 részre osztod, kinyújtod kerek alakúra, és 8 felé vágod. Tetszés szerint töltheted és sodord fel kifli formára. Sütőpapírral letakart tepsiben újrakeleszted 30 percet, lekened felvert tojással és 200oC-on 10-15 percet sütöd aranybarnára. Isteni finom, ha tejszínnel lazított gesztenyemasszával töltöd.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: