Pozsonyi kifli
Hozzávalók:
1 tálcához:
- 40 dkg rétesliszt,
- 4 dkg cukor,
- 1 db tojás,
- 3 dkg vaj,
- 1 dl tej,
- 1 dkg élesztő,
- 1 csipet só.
a töltelékhez:
- 5 dkg dió és mák darálva,
- kevés tej,
- vaníliás cukor.
Elkészítése:
Először a tésztához való kovászt készítjük el úgy, hogy tejben pici élesztőt morzsolunk. Ezután beleöntjük a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a tojást, sót, csipet cukrot apránként a kovászt és kézzel jól összedolgozzuk. A tészta akkor jó, ha leválik az edény faláról. Ezután 1 órát kendő alatt pihentetjük. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Diós: dió, cukor, tej. Mákos: mák, dió, tej. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, és egyenként átgyúrjuk őket. A kidolgozott tésztát meglisztezzük, kinyújtjuk, derelyeszaggatóval félbe, negyedekbe, nyolcadokba vágjuk. A tölteléket a tésztaszeletek szélesebb részébe tesszük, és félhold alakúra feltekerjük. A kifliket tepsibe helyezzük, megkenjük tojással és aranybarnára sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: