Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rizses csoki

Rizses csoki

Hozzávalók:

  • 25  dkg tejpor
  • 8    dkg vaj
  • 1,2 dl víz
  • 7    dkg kakaópor
  • 1,5 csomag puffasztott rizs
  • 1    csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg cukor

Elkészítése:

A cukrot a vízzel felforraljuk. Levesszük a tűzről és 6 dkg vajat jól elkeverünk benne, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A kakaót a tejporral szárazon összekeverjük, majd beleszitáljuk a forró masszába, és lassan elkeverjük. Hozzáadjuk az egy csomag rizst. A kimaradt 2 dkg vajjal kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a fél csomag puffasztott rizst, majd beleöntjük a masszát. Három órát hűtőben állni hagyjuk, majd kockára vágjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!