Rumos golyók
Hozzávalók:
- 10 dkg keserű csokoládé
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 3 evőkanál rum
- 10 dkg csokoládés tortadara
Elkészítése:
A mazsolát meleg vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, kinyomkodjuk, apróra vágjuk, a rumot rálocsoljuk; lefedve állni hagyjuk. A csokoládét nagyon finomra reszeljük, és a porcukorral összekeverjük. A vajat felolvasztjuk, és evőkanalanként a cukros csokoládéba keverjük. Amikor keményedni kezd, a rumos mazsolát belegyúrjuk, és kézzel két centi átmérőjű golyókat formázunk belőle. Végül csokoládédarába forgatjuk. Kb. 20 darabot kapunk belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: