Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tojásos-citromos csirkeleves sziriai

Tojásos-citromos csirkeleves             sziriai

Hozzávalók:

  • egy fej vöröshagyma
  • egy nagyobb fej pucolt nyers burgonya
  • két darab sárgarépa
  • kevés olívaolaj
  • bors
  • kevés húsalaplé
  • 2-3 darab babérlevél
  • 15-20 dkg vékony csíkokra vágott csirkemell
  • fél liter húsalaplé
  • 5-6 dkg, (fél marék) hosszúszemű rizs
  • két tojássárga
  • fél citrom leve
  • frissen vágott petrezselyem

Elkészítés

Egy fej vöröshagymát vékony szeletekre vágunk. Ugyanígy teszünk egy nagyobb fej pucolt nyers burgonyával, és két darab sárgarépával is. Kevés olívaolajon a zöldségeket elkezdjük lepirítani, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés húsalaplével. Belerakunk 2-3 darab babérlevelet, majd a 15-20 dkg vékony csíkokra vágott csirkemellet. Felöntjük fél liter húsalaplével, miután felforrt, belerakunk kb. 5-6 deka, fél marék hosszúszemű rizst. Kb. 10 perc alatt puhára főzzük, a végén két tojássárgáját egy fél citrom levével összekeverve a tűzről levett levesbe keverjük. Tálaláskor frissen vágott petrezselymet szórunk a tetejére.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!