Lakodalmas csirkeleves
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 50 dkg csirkezúza
- 60 dkg sárgarépa
- 30 dkg fehérrépa
- 30 dkg zeller
- ½ db karalábé
- ½ db kelkáposzta
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 6 db szegfűszeg
- 1 csipet étkezési só
- 1 kk egész bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
a tálaláshoz
- 15 dkg cérnametélt
- Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor
Elkészítése:
Egy lábosban két liter vizet felforralunk. A megmosott zúzát és szárnyat leforrázzuk, és hideg vízzel lehűtjük. Ezt követően hideg vízben feltesszük főni. Amikor a víz felforrt, a hosszában félbevágott zöldségeket és a kelkáposztát is beletesszük, végül a félbevágott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. A vöröshagymát keresztben félbevágjuk, és a vágott felületüket megtűzdeljük szegfűszegekkel. Serpenyőben olaj hozzáadása nélkül sötétbarnára sütjük. A levest ízesítjük sóval és borssal, beletesszük a sült hagymát, a petrezselyemzöldet, majd lassú tűzön 30 perc alatt készre főzzük. A főtt és feldarabolt zöldségeket a hússal együtt tálaljuk. A kifőtt levestésztát pedig egy külön tálban kínáljuk a leveshez. Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 69,9 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: