Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Lakodalmas csirkeleves Ch

Lakodalmas csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 50 dkg csirkezúza
  • 60 dkg sárgarépa
  • 30 dkg fehérrépa
  • 30 dkg zeller
  • ½ db karalábé
  • ½ db kelkáposzta
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 6 db szegfűszeg
  • 1 csipet étkezési só
  • 1 kk egész bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

a tálaláshoz

  • 15 dkg cérnametélt
  • Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor

Elkészítése:

Egy lábosban két liter vizet felforralunk. A megmosott zúzát és szárnyat leforrázzuk, és hideg vízzel lehűtjük. Ezt követően hideg vízben feltesszük főni. Amikor a víz felforrt, a hosszában félbevágott zöldségeket és a kelkáposztát is beletesszük, végül a félbevágott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. A vöröshagymát keresztben félbevágjuk, és a vágott felületüket megtűzdeljük szegfűszegekkel. Serpenyőben olaj hozzáadása nélkül sötétbarnára sütjük. A levest ízesítjük sóval és borssal, beletesszük a sült hagymát, a petrezselyemzöldet, majd lassú tűzön 30 perc alatt készre főzzük. A főtt és feldarabolt zöldségeket a hússal együtt tálaljuk. A kifőtt levestésztát pedig egy külön tálban kínáljuk a leveshez. Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi fehérbor illik hozzá. lidl.hu                                                                                       Ch: 69,9 g

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!