Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Grillázs ostya 1

Grillázs ostya

Hozzávalók:

  • 2 db tojássárgája
  • 10 + 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • vanília,
  • citromhéj
  • 10 dkg darált dió
  • ostyalapok
  • sárgabarackíz

Elkészítése:

A tojássárgáját, 10 dkg cukrot és a vajat, kikeverjük, és addig főzzük amíg a lábos aljáról kezd elválni. Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük.

10 dkg cukrot megpirítunk, hozzáadjuk a 10 dkg darált diót, azzal jól elkeverjük.

Meg forrón a krémhez keverjük, és melegen az ostyalapok köze kenjük. (Finomabb lesz, ha először sárgabarackízzel vékonyan megkenjük az ostyalapokat.)

Ha kihűlt, azonnal fogyasztható.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!