Mogyoró puding
Hozzávalók:
- 12,5 dkg mogyoró
- 12,5 dkg törött cukor
- vaj
- 7 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- tej
- 1 zsemlye
- 7 tojás kemény habja
- Karamell-sodó, vagy kávésodó
Elkészítése:
Sütőcsőben pirítunk 12,5 dkg mogyorót és héjától tiszta kendővel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül, és ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal bekent lapra, vagy tányérra öntjük. Egészen ki hagyjuk hűlni és megkeményedni, és azután finomra megtörjük. Tálba téve 7 tojássárgája és még 5 dkg cukorral habosra keverjük. Egy tejben áztatott passzírozott zsemlyét. és azután a 7 tojás kemény habját keverjük még hozzá, kikent pudingformába töltjük és lecsukva jó félórát gőzben főzzük. Karamell, vagy kávésodót adunk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Karamell sodó
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 4 dl tej
- 5 tojássárgája
- 1 kávéskanál liszt
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
10 dkg cukrot víz nélkül pirítunk, és ha barnul, felöntjük 4 dl forralt tejjel és kavarjuk addig, míg a cukor egészen feloldódott benne. 5 tojássárgáját, kávéskanálnyi liszt és 5 dkg cukorral elkeverünk, hozzáöntjük a tejet és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kávé-sodó
Hozzávalók:
- 2 dl erős feketekávé
- 3 dl tej
- 4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- kis liszt
- vanília
Elkészítése:
Tejből veszünk 3 dl-t és 2 dl erős feketekávéval keverve, öntjük a 4 tojássárgájához, 10 dkg cukorhoz, kis liszthez és vaníliához, és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és még 10 percig verjük. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: