Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Marcipán félholdak

Marcipán félholdak

Hozzávalók:

  • 20 dkg nyers marcipánmassza
  • 7,5 dkg szitált porcukor
  • 15 dkg hámozatlan, őrölt mandula
  • 3 csapott teáskanál étkezési keményítő
  • 1 tojásfehérje
  • 3 dkg apróra vágott cukrozott citromhéj
  • 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőr
  • fél tasak citrom aroma
  • porcukor

Elkészítése:

20 dkg nyers marcipánmasszát 7,5 dkg szitált porcukorral, 15 dkg hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 3 dkg apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.

Villanysütőnél: 175-200oC, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!