Marcipán félholdak
Hozzávalók:
- 20 dkg nyers marcipánmassza
- 7,5 dkg szitált porcukor
- 15 dkg hámozatlan, őrölt mandula
- 3 csapott teáskanál étkezési keményítő
- 1 tojásfehérje
- 3 dkg apróra vágott cukrozott citromhéj
- 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőr
- fél tasak citrom aroma
- porcukor
Elkészítése:
20 dkg nyers marcipánmasszát 7,5 dkg szitált porcukorral, 15 dkg hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 3 dkg apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200oC, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: