Tejszínes cukkínileves
Hozzávalók:
- 70 dkg friss mini cukkíni
- 1 csomó újhagyma
- 3 dkg vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 dl tejszín
- 1 liter csontlé vagy 2 db tyúkhúsleves kocka
- 1 csomó kapor
- 1 csomó petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- friss tárkony
Elkészítése:
A cukkínit megmossuk, de ne hámozzuk meg, a kétharmad részét vékony karikákra szeleteljük, a megmaradt részt apró kockára, a vöröshagymát, a kaprot, petrezselyemzöldet és a tárkonyt finomra vágjuk. A húsleveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. A vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk, beletesszük a karikára vágott cukkínit, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és puhára főzzük, kb. tizenöt percig. Közben a finomra vágott kaprot, a petrezselymet és a tárkonyt elkeverjük a tojássárgájával és a tejszínnel, majd a tűzről levett levesből néhány kanálnyit hozzáadva simára keverjük, és állandó keverés mellett a forró leveshez öntjük. Felforralni már nem szabad. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: