Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyés diplomatapuding

Gesztenyés diplomatapuding

(nem kell sütni)

Hozzávalók:

  • 1 nagy csomag babapiskóta,
  • rum,
  • 3 gesztenyemassza
  • 4 dl habtejszín.

a tetejére

  • egy kis csokimáz
    • porcukor,
    • kakaópor,
    • kicsi tej
  • tejszínhab

Elkészítése:

Egy gömbölyded-formát kiöblítek vízzel és beborítom folpackkal. A gesztenyemasszát összekeverem a tejszínnel (géppel), utána a babapiskótákat megmártom rumban és kibélelem velük a formát (alul és körben is). Vigyázni kell, hogy tényleg csak megforgasd a rumban, mert hamar elázik! A kibélelt formába egy réteg gesztenye, majd egy réteg piskóta következik egészen addig, amíg a massza el nem fogy. A tetejére piskóta kerüljön! Egy kistányérral lenyomom a tetejét és rajta is hagyom másnapig. A hűtőbe teszem. Fogyasztás előtt tányérra borítom (a folpack miatt könnyen kijön) és a tetejére egy kis csokimázt öntök (porcukor, kakaópor, kicsi tej) és tejszínhabot halmozok a közepére.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!