Gesztenyés diplomatapuding
(nem kell sütni)
Hozzávalók:
- 1 nagy csomag babapiskóta,
- rum,
- 3 gesztenyemassza
- 4 dl habtejszín.
a tetejére
- egy kis csokimáz
- porcukor,
- kakaópor,
- kicsi tej
- tejszínhab
Elkészítése:
Egy gömbölyded-formát kiöblítek vízzel és beborítom folpackkal. A gesztenyemasszát összekeverem a tejszínnel (géppel), utána a babapiskótákat megmártom rumban és kibélelem velük a formát (alul és körben is). Vigyázni kell, hogy tényleg csak megforgasd a rumban, mert hamar elázik! A kibélelt formába egy réteg gesztenye, majd egy réteg piskóta következik egészen addig, amíg a massza el nem fogy. A tetejére piskóta kerüljön! Egy kistányérral lenyomom a tetejét és rajta is hagyom másnapig. A hűtőbe teszem. Fogyasztás előtt tányérra borítom (a folpack miatt könnyen kijön) és a tetejére egy kis csokimázt öntök (porcukor, kakaópor, kicsi tej) és tejszínhabot halmozok a közepére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: