Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Vanília- vagy puncsfagylalt

Vanília- vagy puncsfagylalt

HOZZÁVALÓK:

  • tojás
  • porcukor
  • tej
  • tejszín
  • aroma
  • rum
  • mazsola

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, tejszínt és az aromát. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.

Ezután hűlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. (Ha csomós marad, átpasszírozzuk. ) 1-2 órára betesszük a mélyhűtőbe.

A puncsfagylaltba lehűlés után rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!